Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Posio ha­kee­ a­sun­to­ra­ken­ta­jaa – ”Tällä het­kel­lä kova kysyntä pie­nis­tä asun­nois­ta”

Viimeisin rivitalo Posiolle valmistui Kotitielle kesän alussa 2005.
Viimeisin rivitalo Posiolle valmistui Kotitielle kesän alussa 2005.
Kuva: Erkki Ahola

Posiolle tarvittaisiin asuntorakentaja, sillä pienistä vuokra-asunnoista on koko ajan kova kysyntä, Posion toimintaympäristöpalveluiden palvelujohtaja Kari Laurila sanoo.

– Yksiöt ja kaksiot menisivät vuokralle. Esimerkiksi Coronarian ja matkailualan kausityöntekijöille ei ole voitu osoittaa heidän tarvitsemiaan pieniä asuntoja, Laurila jatkaa.

– Kunnan toimialaan ei kuulu uusien rivitalojen rakentaminen. Kunta voi ainoastaan tulla vastaan tonttiasiassa, että mahdolliselle yritykselle, rivitalon rakentajalle, löydettäisiin sopiva ja sopuhintainen tontti.

– Posiolle pitäisi rakentaa rivitalo, jossa olisi yksinomaan vain näitä pieniä asuntoja.

Laurilan mukaan 30-40 -neliön kokoisten uusienkaan asuntojen vuokrat eivät nousisi kovin korkealle asuntojen pienen koon vuoksi.

Posion kunnan omistuksessa on 53 vuokra-asuntoa ja kunnan omistamalla Posion Taika-Asunnot Oy:llä on puolestaan 126 asuntoa. Kunnan omistamiin asuntoihin sisältyvät myös vanhustentalon asunnot.

– Isoja asuntoja on vapaana, mutta niissä on tietysti pieniin asuntoihin verrattuna korkeampi vuokra.

Posion viimeisimmästä rivitalon rakentamisesta on aikaa pian jo 13 vuotta. Viimeisin rivitalo valmistui Kotitielle kesän alussa 2005.

Viimeisimmät uudet asunnot on puolestaan rakentanut Posion Osuuspankki, joka remontoi Säästötalossa Posiontien varressa omistamansa lähes 300 neliön suuruiset entiset liiketilat asunnoiksi yhdeksän vuotta sitten. Katutasossa oleviin Säästötalon tiloihin pankki rakensi neljä kaksiota ja yhden kolmion.

”Isoja asuntoja on vapaana, mutta niissä on tietysti pieniin asuntoihin verrattuna korkeampi vuokra.