Yrittäjälinja: Lu­kio­lais­ten mi­ni­yri­tyk­set ki­saa­vat tänään Oulussa

Kesätyöt: Nuoria pal­ka­taan metsää is­tut­ta­maan

Toimittajalta: Nuoriso ei olekaan pilalla

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Posio otti ai­ka­li­sän: "Kun­ta­paik­ko­ja on enem­män, mitä mah­dol­li­sia tu­li­joi­ta on tar­jol­la"

Posiolla ollaan odottavassa tilanteessa kiintiöpakolaisten suhteen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Olavi Lehtiniemi sanoo.

– Emme ole tällä hetkellä ottamassa aktiivisesti pakolaisia.

Posion valtuusto teki joulukuussa 2016 päätöksen, jonka mukaan kunta ottaa syyrialaisia kiintiöpakolaisia noin 20 henkilöä. Päätös tuli äänestyksen jälkeen numeroin 17-3, yksi tyhjää.

Lehtiniemen mukaan joulukuun 2016 myönteinen päätös merkitsi tuolloin sitä, että kunta olisi ottanut kiintiöpakolaiset vastaan vuonna 2017.

– Sitten meillle tarjottiin pakolaisia kesällä 2017 heinäkuussa, mutta kunnalla ei ollut valmiuksia ottaa heitä vastaan, koska oli loma-aika eikä vaadittavia vastaanottojärjestelyjä pystytty viemään tuolloin läpi.

Jos Lapin ely-keskus tarjoaisi nyt kiintiöpakolaisia Posiolle, niin Lehtiniemen mukaan vastaanottoasia pitäisi käsitellä uudelleen kunnan päättävissä elimissä.

– Ely-keskuksella ei ole kuitenkaan tällä hetkellä nähdäkseni paineita asian suhteen eikä tarjouksia ole kunnalle tehty. Kuntapaikkoja on Lapissa enemmän, mitä mahdollisia tulijoita on tarjolla.

Lapin nykytilanteesta Lehtiniemi sanoo, että esimerkiksi Pelkosenniemelle tuli aikanaan parikymmentä kiintiöpakolaista, mutta nyt he ovat lähteneet pois, koska eivät viihdy paikkakunnalla.

– Kunta olisi halunnut pitää pakolaiset, mutta kun pari -kolme perhettä ensin lähtee, niin loput tuntevat olonsa yksinäiseksi ja muuttavat perässä, Lehtiniemi kertoi.

Vastaanottoasia pitäisi käsitellä uudelleen kunnan päättävissä elimissä.