Posio palaa omaan kir­jas­to- ja kult­tuu­ri­toi­men­joh­ta­jaan - ensi vuoden ko­ke­muk­set ker­to­vat tu­le­vai­suu­den hen­ki­lös­tö­mää­rän

Posion kunnan kirjastotoimi saa jälleen oman johtajan. Hyvinvointilautakunta päätti ensi vuoden kestävästä järjestelystä, jossa kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtajana toimii nykyinen vs. kirjastotoimenjohtaja Virva Jakkula ja lisäksi kirjastoon palkataan osa-aikainen kirjastoapulainen.

Ensi vuoden kokemusten perusteella kunta päättää johtamisjärjestelyistä ja kirjaston henkilöstömäärästä vastaisuudessa.

Posiolle on muutaman vuoden ajan hankittu kirjastonjohtajan palvelut Ranuan kunnalta.

Nyt tehtyä ratkaisua valmisteli keväällä nimetty kirjastotyöryhmä. Sitä ennen selvitettiin Ranuan ja Posion seutukirjaston perustamista, mutta Ranua torjui hankkeen.

Työryhmää evästi muun muassa Posion kirjaston henkilökunnan kirjelmä oman, paikalla olevan johtajan saamisen puolesta.

Toisenlaista ratkaisua, Posion kansalaisopiston ja kirjaston toimintojen yhdistämistä, ehdotti kansalaisopiston rehtori Hannele Heinonen viime talvena.

Virva Jakkula on työskennellyt Posiolla kirjastonhoitajana vuodesta 2012 lähtien ja lisäksi kulttuurisihteerinä vuodesta 2016 lähtien.

Jakkula tunnetaan myös musiikkiesityksistä ja harrastajateatterista. Lokakuussa hän sai Kouta-teatterikatselmuksessa kunniakirjan sädehtivästä lavatyöskentelystä posiolaisen Pomppa-teatterin musikkinäytelmästä, joka arvioitiin katselmuksen parhaaksi esitykseksi.