Posio saa uuden kun­to­sa­lin - Ra­ken­ta­ja: "Ra­ken­nuk­seen tulee kun­to­sa­li, so­siaa­li­set tilat ja sauna. Po­sio­lai­set saavat siitä hyvät tilat käyt­töön­sä"

Posion jäähallin viereen rakennettavan uuden kuntosalin sokkeli on jo valettu. Rakennus valmistuu ensi kesän kynnyksellä. Valmista pitäisi olla toukokuun loppuun mennessä. Pihatöiden viimeistelyt tehdään kesän alussa, RakennusTaival Oy:n toimitusjohtaja Antero Pitkänen esitteli kohdetta maanantaina.
Posion jäähallin viereen rakennettavan uuden kuntosalin sokkeli on jo valettu. Rakennus valmistuu ensi kesän kynnyksellä.
Posion jäähallin viereen rakennettavan uuden kuntosalin sokkeli on jo valettu. Rakennus valmistuu ensi kesän kynnyksellä.
Kuva: Erkki Ahola

Posio on saamassa uuden ja hulppean kuntosalin. Jäähallin viereen parhaillaan työn alla oleva yli 300 kerrosneliön rakennus valmistuu urakkasopimuksen mukaan kesän kynnyksellä.

– Sokkeli on jo valettu. Säät rakentamiseen ovat olleet suotuisat. Ennusteen mukaan kelit jatkuvat edelleenkin hyvänä, lämpötilan pysytellessä plussan puolella, vain pientä pakkasta on tiedossa, RakennusTaival Oy:n (kannen vinkkikuvassa) toimitusjohtaja Antero Pitkänen kertoo.

Pitkänen kuvaa Posion kohteen olevan tavanomaista uudisrakentamista, eikä se sisällä teknisesti kovin vaativia yksityiskohtia.

– Rakennukseen tulee kuntosali, sosiaaliset tilat ja sauna. Posiolaiset saavat siitä hyvät tilat käyttöönsä. Urakkasopimuksen mukaan tilojen pitää olla valmiina toukokuun loppuun mennessä.

– Pihan osalta viimeistelyt tehdään alkukesästä.

Kuntosalin rakentamisesta RakennusTaipaleella on tuore kokemus kotipitäjästään, jonne yhtiö rakensi salin jo olemassa olevan kiinteistön yhteyteen.

Yhtiön toimitusjohtaja itsekin lukeutuu liikunnan harrastajiin ja salilla kävijöihin. Kuka ties mies nähdään myös Posion uudella kuntosalilla rehkimässä, onhan hän melkein puoliksi posiolainen, hänen puolison ollessa Posiolta, ja mökki on rakennettu jo aiemmin Kirintöjärven rannalle.

– Nyt olen hoitanut kuntoani metsätöissä ja tekemällä halkoja. Ensi talven tavoitteeksi olen laittanut hiihtää 1000 kilometriä, mies hymyilee.

Kuntoa Antero Pitkänen tarvitseekin, yhtiön toimitusjohtajan tehtävät ovat vaativat monine rakennustyömaineen. Palkkalistoilla yrityksellä on vaihtelevasti kymmenkunta miestä.

– Posion uutta kuntosalia rakentaa 3-4 miestä. Vahvuudessa on neljä miestä, heistä kaksi on Posiolta ja niin ikään kaksi rakentajaa Kuusamosta. Aliurakoitsijat (lvi-ja sähkötyöt) mukaan lukien, töissä keskimäärin on 5-6 miestä.

Fakta

Kuntosali posiolaisille

Kuntosalin rakentaminen on Posion kuntastrategian mukaan merkittävä kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä edistävä hanke.

Kaikille posiolaisille tarkoitettuun kuntosaliin tulee salin lisäksi sosiaaliset tilat ja sauna, yhteensä 317 neliömetrin tilat.

Tarjouksen jätti kolme yritystä, joista yksi suljettiin pois, koska kelpoisuusvaatimukset eivät täyttyneet.

Halvimman tarjouksen teki RakennusTaival Oy Taivalkoskelta kokonaisurakkahintaan 564 000 euroa (alv 0 %).

Halvin tarjoushinta ylitti kunnan rakennusurakkaan varaaman 454 000 euron määrärahan 110 000 eurolla. Lisäksi mahdollisille lisä- ja muutostöille piti varata 20 000 euroa. Valtuusto hyväksyi hankkeeseen lisämäärärahan, 130 000 euroa.

Hankkeeseen saatiin Aluehallintovirastolta liikuntapaikkojen avustusta 90 000 euroa.