Harri Lämsä on Koil­lis­maan Osuus­kau­pan uusi toi­mi­tus­joh­ta­ja – Uusi johtaja aloit­taa teh­tä­väs­sään maa­lis­kuus­sa

Lue tietopaketti: Mitä ää­nes­tä­jän olisi hyvä tietää alue­vaa­leis­ta? Ko­ko­sim­me ky­sy­myk­set ja vas­tauk­set

Osallistu lukijaäänestykseen: Valitse Koil­lis­sa­no­mien paras kansi vuo­del­ta 2021

Po­siol­la mes­su­taan taas hel­mi­kuus­sa - Messut jär­jes­tä­väl­le Posion Lions klu­bil­le ta­pah­tu­ma on ­suu­rin va­rain­han­kin­ta­tem­paus

Järjestäjät odottavat tämänkin vuoden messuille salin, käytävien ja luokkien täyttyvän osastoista. Viime vuonna mukana oli noin 60 näytteilleasettajaa.
Järjestäjät odottavat tämänkin vuoden messuille salin, käytävien ja luokkien täyttyvän osastoista. Viime vuonna mukana oli noin 60 näytteilleasettajaa.
Kuva: Erkki Ahola

 

Posiolla messutaan taas helmikuussa, Posion Lions klubin järjestäessä jo 31. kerran kevätmessut. Ajankohta on edellisten vuosien tapaan helmikuun viimeinen viikonloppu, eli tällä kertaa lauantaina ja sunnuntaina 23.-24. päivä.

– Ohjelmaa on jo jonkun verran kasattu. Sisältö noudattelee pitkälti viime vuosien ohjelmia, messupäällikkö Tuukka Kokkonen kertoo.

Neljä vuotta Posion Lions klubiin kuuluneelle Tuukka Kokkoselle messujen järjestäminen on jo tuttua puuhaa.

– Pääesiintyjät ovat Taikuri Kari ja Duo Peltokurki. Paikallisiin esiintyjiin olemme myös jo olleet yhteydessä. Olemme kysyneet esiintyjiksi kantri- ja senioritanssijoita.

Duo Peltokurjen Anna Peltomaa ja Emma Kurkinen tutustuivat toisiinsa Oulun yliopiston musiikkikasvatuksen linjalla soittaessaan samassa bändissä.

Duo Peltokurki esittää voimaannuttavaa popmusiikkia, jossa stemmalaulut ovat kantava voima. He tekevät musiikkinsa alusta asti itse. Kappaleet kumpuavat ympäröivästä maailmasta ja tuttavien elämäntilanteista.

Taikuri Kari puolestaan on jo tuttu Posion messukävijä. Taikurin temppujen takaa löytyvä oululainen Kari Vuokila esiintyi Posion messuilla myös kaksi vuotta sitten.

Messuosastoja on jo varattu Tuukka Kokkosen mukaan hyvin, kaikkiaan niitä on jo parikymmentä.

Viime vuoden messuille osallistuneista myyjistä moni jätti jo tuolloin alustavan varauksen.

– Kiinnostusta messuille osallistumiseen on, messuille tulijat ovat aktivoituneet alkuvuodesta, ja hiljalleen uusia varauksia tippuu koko ajan lisää. Messuille tulee myös autoesittelijöitä Koillismaan Auton tuodessa neljä eri automallia näytteille.

Viime vuonna mukana oli yhteensä noin 60 näytteilleasettajaa.

– Kävijämääräennuste on melko lailla viime vuoden tasossa. Jos pikkuisen päästäisiin isompaan kävijämäärään, niin hyvä olisi, Kokkonen tuumaa.

Viime vuonna messuille myytiin yhteensä noin 850 pääsylippua, joista 330 myytiin sunnuntaina.

”Kiinnostusta messuille osallistumiseen on, messuosastoja on jo varattu parikymmentä.