Posion ja Tai­val­kos­ken seu­ra­kun­nat yh­teis­työ­hön, jat­kos­ta päättää kirk­ko­val­tuus­to

Posion seurakunta ostaa talouspäällikön palvelut marraskuun alusta tammikuun loppuun Taivalkosken seurakunnalta. Posion seurakunnan vt. talouspäällikkönä toimii tuona aikana Taivalkosken seurakunnan talouspäällikkö Kari Jaakkola oman virkansa ohella. Posion kirkkoherranvirasto palvelee seurakuntalaisia normaaliin tapaan maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 9-15.

Posiolla seurakunnan talouspäällikkönä pitkään toimineen Toini Kajavan irtisanoutumisen jälkeen taloushallinnon ja sen ohella kirkkoherranviraston työtehtäviä on hoitanut viransijaisena Hely Tuomaala, jonka työsuhde päättyi lokakuun lopussa. Posion tavoitteena on säästöjen saavuttamiseksi päästä taloushallinnon yhteistyöhön jonkin toisen seurakunnan kanssa.

Kirkkoneuvosto aloitti kevättalvella asiaa valmistelevan selvityksen. Selvitystyö jatkuu edelleen, ja talouspäällikön virka päätettiin sen takia julistaa avoimeksi määräaikaisena ajalle 1.2.-31.12.2020. Hakuaika päättyy ensi maanantaina ja kirkkovaltuusto päättää joulukuussa viran täyttämisestä tai sitten sen hoitamisesta yhdessä jonkun muun seurakunnan kanssa. Oulun hiippakunnassa Pellon, Kolarin ja Ylitornion seurakunnat sekä Ylivieskan ja Sievin seurakunnat tekevät taloushallinnon yhteistyötä.