Posion Nesteen omis­ta­jat hakevat jat­ka­jaa: "O­li­si­han se mah­ta­vaa, jos uusi yrit­tä­jä löy­tyi­si ihan Po­siol­ta"

Posion Neste on Posiojärven rannassa. Aseman, joka kuului alussa TB-ketjuun, rakennuttivat Kalle ja Eeva Laatikainen vuonna 1957.
Posion Neste on Posiojärven rannassa. Aseman, joka kuului alussa TB-ketjuun, rakennuttivat Kalle ja Eeva Laatikainen vuonna 1957.

Posion Neste-huoltoasemaa ja Kotipizzaa pitävät yrittäjät Jani Hyyryläinen ja Ella Ojala ovat kesän ajan hakeneet paikalle ostajaa.

– Pientä kiinnostusta on ollut. Olisihan se mahtavaa, jos uusi yrittäjä löytyisi ihan Posiolta, Hyyryläinen sanoo.

– Tämä on perusliiketoimintaa, jota ihmiset aina käyttävät ja tarvitsevat. Suhdanteet eivät kauheasti vaikuta kauheasti. Kesä on ollut erittäin vilkas.

Hyyryläinen sanoo, että firmalla menee hyvin, ja uudella yrittäjällä olisi helppo jatkaa.

Firma on Huoltokorjaamo T. ja R. Säkkinen Oy, jonka rovaniemeläiset Hyyryläinen ja Ojala ostivat viisi vuotta sitten posiolaisilta Tuula ja Reijo Säkkiseltä. Nämä työskentelivät yrittäjinä neljä vuosikymmentä.

Julkisen tietokannan mukaan yhtiön liikevaihto on viidessä vuodessa hieman laskenut, mutta liiketoiminnan tulos on tuplaantunut.

– Kun aloitimme, vierasta työvoimaa oli yksi. Nyt sitä on neljä, viisi henkilöä, Hyyryläinen sanoo.

Yrittäjät aloittivat uutena palveluna pizzaravintolatoiminnan ja laajensivat asiakastiloja. Taloudellisesti se on ylittänyt kaikki odotukset, Hyyryläinen sanoo.