Postin lakko alkaa maa­nan­tai­na – var­mis­ta uu­tis­ten saanti ot­ta­mal­la di­gi­tun­nuk­set hel­pos­ti käyt­töön: "Py­rim­me siihen, että har­mi­tus jää mah­dol­li­sim­man pie­nek­si lakon aikana"

-
Kuva: Mikko Halvari

Postin työehtosopimusneuvottelut ovat ajautuneet tilanteeseen, jossa Postia koskeva lakko alkaa ensi maanantaina. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n mukaan lakko alkaa maanantaina 11. marraskuuta aamukuudelta ja päättyy sunnuntaina 24. marraskuuta keskiyöllä.

K-Market Kuusamon kauppias Heidi Pumpanen on huomannut asiakkaiden käytöksessä muutoksen kuluneella viikolla. Moni on selvästi ennakoinut lakkoa ja pistänyt kirjeitä laatikkoon kalliimmalla hinnalla perillemenoa avittaakseen.

– Asiakkailla on ollut hätää. Plus-merkkejä ja pikakirjeitä on mennyt tällä viikolla paljon, Pumpanen kertoo.

Varmin tapa päästä tuoreeltaan kiinni Koillismaan ajankohtaisiin uutisiin lakon aikana on aktivoida Koillissanomien digitaaliset palvelut sisältävä Kaleva-tili, joka kuuluu valmiiksi jokaiselle lehtemme tilaajalle.

– Pyrimme siihen, että lukijamme saavat uutisensa myös lakon aikana ja harmitus jää mahdollisimman pieneksi, Koillissanomien päätoimittaja Jenny Halvari kertoo.

Tilin luominen on ilmaista ja se hoituu nopeasti. Tarvitset tiliä varten toimivan sähköpostiosoitteen ja lehtitilauksesi asiakasnumeron.

Kaleva-tiliin kuuluu rajaton lukuoikeus sekä Koillissanomien näköislehdet.

Mikäli et ole vielä ottanut Kaleva-tiliä käyttöön, käy osoitteessa www.koillissanomat.fi/digihaltuun

Koillissanomien printtilehden jakelu toimii varhaisjakelualueella niin Kuusamossa, Posiolla kuin Taivalkoskellakin, mutta postilakko tulee tuntumaan täälläkin.

Postin vastuulla on Kaleva365:n Koillismaan jakeluesimies Leena Mustosen mukaan noin kahden tuhannen painetun lehden jako Koillismaalla ja ulkopaikkakunnilla. Posti ei toimita näitä lehtiä omalla jakelualueellaan, mutta tähän on varauduttu.

– Varaamme lehtiä noutopaikkoihin, josta tilaajat voivat niitä noutaa, Mustonen kertoo.

Noutopaikat löytyvät perjantain 8.11. printtilehdestä ja näköislehdestä.