Pro­met­heus-lei­rien suosio kasvoi yl­lät­tä­vän run­saas­ti

Tämän kesän Prometheus-leireillä eli protuleireillä rikottiin osallistujaennätys jo toisena vuonna peräkkäin, tällä kertaa 1011 leiriläisellä. Aikaisempi osallistujaennätys leireillä on vuodelta 2018, jolloin leiriläisiä oli 1002.

Protuleirien vetovoima on ollut kasvussa erityisesti viime vuosina, mikä on näkynyt paitsi leiriläisten määrässä myös leirien täyttymisen aikaistumisessa.

Kesän leireille annettu palaute on ollut aiempien vuosien tapaan lähes yksinomaan kiitettävää. Yhdistyksen toteuttamaan kyselyyn tähän mennessä vastanneista 500 leiriläisestä 99 % sanoi voivansa suositella leiriä. Protuleirille annettujen kouluarvosanojen keskiarvo oli 9,5. Kyselyyn vastanneista 344 huoltajasta 98,5 % sanoi voivansa suositella protuleiriä.

Palautekyselyyn vastanneet pitivät tärkeimpinä asioina protuleirissä ryhmähenkeä ja uusien ystävien saamista sekä mahdollisuutta olla oma itsensä ja tuoda esiin omia mielipiteitään.

Kesän aikana järjestettiin 65 protuleiriä 20 paikkakunnalla ympäri Suomea. Leirikesä huipentui Helsingin Alppipuistossa 10.8. järjestettyyn Puistotapahtumaan, joka keräsi yhteen lähes 1100 leiriläistä ja leirin vetäjää.

Prometheus-leirin tuki ry:lle leirien lisääntynyt suosio on merkinnyt entistä suuremman huomion kiinnittämistä leirien vapaaehtoisten vetäjien ja muiden tekijöiden löytämiseen. Yhdistys panostaa nyt etenkin siihen, että kesän leireillä Protun toiminnasta kiinnostuneet nuoret voivat helposti löytää itselleen sopivan paikan ja tekemistä.

– Jo pitkään protuleiri on ollut monelle vasta ensimmäinen askel protuelämässä, kun sadat nuoret lähtevät vetämään seuraavan kesän leirejä. Haluamme entisestään vahvistaa Protua nuorten omana yhteisönä, jossa oman leirin hyvä yhteishenki ja oppiminen voivat jatkua, Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Ansku Ahvenainen sanoo.