Py­rin­nön Tytti Oi­ka­rai­nen mou­ka­roi 60 metrin rajan rikki

Tytti Oikarainen ja Anna Liikanen valmentaja Harri Huhtalan kanssa leirillä.
Tytti Oikarainen ja Anna Liikanen valmentaja Harri Huhtalan kanssa leirillä.
Kuva: Jaana Isopoussu-Liikanen

Nuorten sarjojen (19/22 ) osalta yleisurheilun Suomen mestaruuskisat ovat takanapäin. Tuloksellisesti molemmissa ikäluokissa niin nuoret naiset kuin miehet tekivät kovia tuloksia. Onhan noiden sarjojen urheilijoita valittu jo MM-Dohaan ja tämän viikon jälkeen mahdollisesti valitaan lisää.

Kisoissa oli mukana Kuusamon Erä-Veikoista Marianne Myllylä. Hänen lisäksi niin sanottu ”Pohjoista voimaa” edusti moukarissa Posion Pyrinnön Tytti Oikarainen.

Tytti oli iskussa, sillä kauan odotettu 60 metrin raja rikkoontui. Uusi komea ennätys on nyt 61.08. Tuloksena oli neljäs sija. Pronssi mitali jäi vaivaisen 15 sentin päähän.

Moukaririntamalta kuuluu myös muitakin iloisia uutisia. Kuusamon Erä-Veikkojen Anni Liikanen sai heittonsa kohdalleen kauden lopulla. Anni paransi ennätystään pariinkin otteeseen viime viikkojen sisällä.

Keskiviikkoiltana moukari kaarsi Kuusamon heittokisoissa lukemiin 49.38. Noihin ennätyslukemiin on kausi mukava päättää.

Alkukesästä Posion kisoissa sanoin tytöille, että nyt tähtäimeen uuden kymmenluvut. Siinä onnistuttiin hilkkua vaille. Tytti rikkoi 60 metrin rajan ja Anni jäi 50 metrin rajasta 62 senttiä.

Vieläköhän jostain sittenkin löytyisi kisa, jossa Anni leiskauttaisi lekansa yli 50 metrin.

Pronssi mitali jäi vaivaisen 15 sentin päähän. Tytti Oikarainen teki kuitenkin oman ennätyksensä 61.08