Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Viikon kysymys: Onko mie­les­tä­si oi­keu­tet­tua, että yk­si­tyis­tä mal­min­et­sin­tää ra­hoi­te­taan valtion kas­sas­ta?

Kuvaajalta: Ur­hei­li­ja, edes­ot­ta­muk­sia kat­so­taan poik­keuk­set­ta suu­ren­nus­la­sin läpi – käyt­täy­dy kuten esi­ku­van kuuluu

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Raa­sa­kan kalatie sai luvan – Vael­lus­ka­la­han­ke: "Tärkeä ja po­si­tii­vi­nen päätös ja mah­dol­lis­taa yh­teis­työn jat­ka­mi­sen"

Pudasjärvi

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt vesitalousluvan Iijoen Raasakan kalatielle. Päätös on merkittävä Iijoen vaelluskalayhteistyön kannalta, kerrotaan Pohjolan Voiman tiedotteessa..

– Tämä on tärkeä ja positiivinen päätös ja mahdollistaa yhteistyön jatkamisen, sanoo Iijoen vaelluskalahankkeen 2020­–2022 projektipäällikkö Mirko Laakkonen.

– Olemme tyytyväisiä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätökseen myöntää Raasakan kalatielle lupa. Laaja, pitkäjänteinen ja vapaaehtoisuuteen perustuva yhteistyö vaelluskalojen palauttamiseksi Iijoella vie tarvittavia toimenpiteitä eteenpäin. Uhkana on, että mahdolliset valitukset viivästyttävät rakentamisen aloitusta, toteaa PVO-Vesivoima Oy:n toimitusjohtaja Jani Pulli.

– On hyvä päästä kalateiden rakentamisessa liikkeelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi