Luitko jo: Kun ra­ken­nus­yh­tiö meni kon­kurs­siin, osak­kaat päät­ti­vät ra­ken­taa ker­ros­ta­lon loppuun omalla rahalla

Toimittajalta: Kuu­sa­mon asun­to­pu­laan kai­vat­tai­siin vuok­ra-asun­to­ja, mutta niitä ei ole vie­lä­kään saatu tehtyä

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne on avoinna – vielä ehdit löy­tä­mään sinulle so­pi­vim­man eh­dok­kaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Rak­kau­des­ta runoon – ru­no­pii­ri loppui ko­meas­ti kak­ku­kah­vei­hin

Viimeisessä runopiirissä olivat mukana oikealta lukien Maila Pöyliö, Mirja Mustonen, Elli Leskelä, Kerttu Lehtinen, Meimi Mäntyniemi, Aino Manninen, Sisko Puustinen ja Vappu Palosaari.
Viimeisessä runopiirissä olivat mukana oikealta lukien Maila Pöyliö, Mirja Mustonen, Elli Leskelä, Kerttu Lehtinen, Meimi Mäntyniemi, Aino Manninen, Sisko Puustinen ja Vappu Palosaari.
Kuva: Aku Kallunki

Kuusamolaisten runoharrastajien runopiiri kokoontui maanantaina näillä näkymin viimeisen kerran.

Kansalaisopiston lausunta- ja kirjoittajapiirien kävijöiden perustama runopiiri ehti kokoontua vuosien ajan.

– Me jotka ollaan oltu tukilankana siinä ollaan niin vanhoja. Luulen, ettei jaksa enää kukaan vetää, kertoo Maila Pöyliö.

– Mannisen Ainon kanssa me on päätetty että lopetetaan se ja juodaan hyvät kakkukahvit.

Runopiiri alkoi kokoontua seurakunnan tiloissa, kun kansalaiopisto ja kansanopisto yhdistyivät, eikä lausunta- ja kirjoittajapiiriä enää jatketta.

– Meiltä jäi semmoinen kaipaus kokoontua edelleen ja me saimme seurakunnan takkahuoneen tilan käyttöön ihan ilman kuluja ja mahdollisuuden kokoontua, Pöyliö kiittää.

– Keskenämme keskustelemme runoista. Jokainen on valinnut runon ajankohtaan liittyvän runon ja siitä keskustellaan, mitä ajatuksia se mahdollisesti tuo. Se ei ole mikään esiintymispiiri, vaan vertaistukiryhmä, samaa asiaa harrastavien kesken ja sosiaalinen pikkunen tapahtuma rakkaudesta runoon.

Pöyliön mukaan piirissä on yleensä luettu nimenomaan vanhoja runoja.

– Uusimpia me ei yleensä digata. Runon parissa viihtyminen on ollut pääasia.

Pöyliön mukaan runopiiri on ollut kävijöilleen tärkeä.

– Tuntuu niin, että kun on juuri tämmöisen asian kanssa, se niin marginaalista, vain tämä runon rakkaus pitänyt meitä yllä. Ja vanhoja opettajia kun ollaan, kyllä me lopetamme aina tämän kevätkokouksen Suvivirteen.

Suvivirren säveliin piiri loppui myös tänäkin keväänä, liekö lopullisesti.