Rallin SM-sar­ja jatkuu Lai­ti­las­sa - osa­kil­pai­lu on kauden toi­sek­si vii­mei­nen

Ensi lauantaina ajettava rallin SM-kauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu Oili Jalonen -ralli käsittää kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,12 km. Rallin kuudesta erikoiskokeesta kaksi erikoiskoetta ajetaan kahteen kertaan. Tällä kertaa

samassa kisassa ajetaan sekä SM-sarjan että Suomen juniorimestaruussarjan osakilpailu. Näin ollen voi sanoa paikalla olevan niin yleisen kuin junioreidenkin eri luokkien parhaat kuljettajat.

Taistelu sarjapisteistä tulee olemaan tiukkaa kilvanajoa. Yleiskilpailun voitosta käydään kovaa kamppailua Teemu Asunmaan, Juha Salon sekä Emil Lindholmin kesken.

Oman panoksensa voittokamppailuun tuovat myös Kristian Kiviniemi ja Jari Ketomaa. SM1-luokassa pistejohdossa on Asunmaa (102) ja toisena Salo (99). SM2-luokan osalta kärkikamppailussa todennäköisimmin ovat Esa Ruotsalainen, Ville Hautamäki sekä Timo Mäenpää.

Pisteissä kaksi parasta ovat Ruotsalainen (127) ja Hautamäki (104). SM3-luokassa tullaan varmasti näkemään tiukkaa vääntöä luokkavoitosta sekä SM-pisteistä. Siitä pitävät huolen Lauri Joona, Sami Pajari ja Joonas Lindroos. Heidän lisäkseen kannattaa huomioida Henri Hokkala sekä Aleksi Röyhkiö.

Pisteissä kolme parasta ovat: Joona (76 ) ja Pajari sekä Lindroos (75). SM4-luokan osalta vauhdikkaimmat kuljettajat ovat Jani Seppälä, Sami Korvola ja Jesse Turunen. He ovat myös kolme parasta pistemiestä. Seppälän pisteet ovat 85, Korvolan 77 ja Turusen 68. Suomen juniorimestaruussarjassa tilanne ennen Laitilan osakilpailua on seuraava: Jyri Räsänen (55), Mikko Hast (46), Kristian Nieminen (45) ja Roope Salminen (42). Junioreiden pisteitä ynnättäessä huomioidaan heidän sijoitus junioreiden yleiskilpailussa ja omassa luokkassa.