Reip­pai­ta ja in­nok­kai­ta te­ki­jöi­tä – Vuoden 2019 kuu­sa­mo­lai­set nuoret ke­sä­työn­te­ki­jät pal­kit­tiin

Ksätyöntekijöinä palkittiin Heini Laihola (ed. vas.), Antti Määttä, Jesse Lehtosaari, Ukko Rontti, Iida Halme ja kuvasta puuttuva Eveliina Suoraniemi.
Ksätyöntekijöinä palkittiin Heini Laihola (ed. vas.), Antti Määttä, Jesse Lehtosaari, Ukko Rontti, Iida Halme ja kuvasta puuttuva Eveliina Suoraniemi.
Kuva: Mikko halvari

Hyvä kesätyöntekijä tarttuu ennakkoluulottomasti ja rohkeasti toimeen, on innokas ja oma-aloitteinen sekä halukas oppimaan uutta.

Näitä taitoja löytyy kaikilta kuudelta nuorelta kuusamolaisnuorelta, jotka palkittiin tiistaina Vuoden 2019 nuori kesätyöntekijä -palkinnolla.

Raati valitsi palkitut nuoret työnantajien antaminen ehdotusten perusteella. Valituksi tulivat Eveliina Suoraniemi, Antti Määttä, Ukko Rontti, Heini Laihola, Iida Halme sekä Jesse Lehtosaari.

Koillismaan yrittäjänaiset, Kuusamon yrittäjät, Kuusamon kaupunki ja Koillissanomat järjestivät kesän aikana kilpailun, jossa haettiin kauden hyviä kesätyöntekijöitä.

– Saimme erittäin hienoja hakemuksia ja toivottavasti ensi vuonna esityksiä tulee vielä enemmän, kertoo yrittäjänaisten puheenjohtaja Saara Leivo.

Hankkeen tarkoituksena on tukea ja kannustaa nuoria työelämään ja levittää positiivista asennetta työelämää kohtaan.

Kuusamon yrittäjien puheenjohtaja Mika Haataja kertoo, että raadin valinnassa painoivat erityisesti työnantajien arviot.

– Iloisuus, asiakaspalvelutaidot ja hyvä asenne työntekoon olivat meille valinnassa pääosassa.

Muun muassa SOL Henkilöstöpalvelut palkkasi useita kesätyöntekijöitä.

– Meillä on ollut paljon nuoria töissä ja kokemukset ovat hyvät. Iloinen asenne ja aktiivisuus kyllä huomataan, kertoo rekrytoija Teija Määttälä SOL Henkilöstöpalveluista.

Koillissanomien päätoimittaja Jenny Halvari on iloinen, että hankkeen myötä nostetaan esiin nuoriin liittyviä myönteisiä asioita. Nuorissa on intoa ja energiaa ja on hyvä, että hyviä kokemuksia tuodaan esiin.

Fakta

Vuoden kesätyöntekijät Kuusamossa

Koillismaan yrittäjänaiset, Kuusamon yrittäjät, Kuusamon kaupunki ja Koillissanomat järjestivät kilpailun, jossa haettiin kauden kesätyöntekijöitä.

Kilpailuun voi ilmoittaa 2001-2004 syntyneet kuusamolaiset nuoret, jotka olivat kesälomallaan töissä vähintään kaksi viikkoa.

Työnantaja voi ilmoittaa kilpailuun työssään hyvin toimineen kesätyöntekijän ja raati valitsi voittajat hyvien perustelujen pohjalta elokuun lopulla.

Raati valitsi kuusi parasta, jotka kukin saavat 50 euron lahjakortin.

Raadin valitsemat voittajat ovat Eveliina Suoraniemi, Antti Määttä, Ukko Rontti, Heini Laihola, Iida Halme ja Jesse Lehtosaari.