Juuri nyt: Posion taa­ja­man va­lais­tus uu­si­taan - kun­ta­lai­sil­la mah­dol­li­suus lausua mie­li­pi­teen­sä suun­ni­tel­miin

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Re­ser­vi­läis­liit­to tyrmää uuden lyi­jy­kiel­to­esi­tyk­sen – "tulisi mer­kit­tä­väs­ti vai­keut­ta­maan met­säs­tys­tä ja am­pu­maur­hei­lua"

Euroopan unionin kemikaalivirasto (ECHA) julkaisi tällä viikolla ehdotuksensa komissiolle lyijystä valmistettujen luotien, haulien ja kalastuspainojen käytön rajoittamiseksi. Ehdotuksessa esitetään totaalikieltoja ja rajoituksia lyijystä valmistettujen luotien ja haulien käyttöön niin metsästyksessä kuin urheiluammunnassa. Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola tyrmää esityksen.

– Esitys tulisi merkittävästi vaikeuttamaan metsästystä ja ampumaurheilua sekä reserviläistoimintaa Suomessa. Tärkeää on, että ampumaradoilla, jotka ovat muutenkin ympäristölupien alaisia, voitaisiin jatkaa lyijyä sisältävien ammusten käyttöä, Pohjola sanoo Reserviläisliiton tiedotteessa.

Ammunta on reserviläistoiminnan suosituin toimintamuoto. Vuonna 2019 Reserviläisliiton piirien ja yhdistyksien ampumatapahtumissa ammuttiin yhteensä yli neljä miljoonaa laukausta. Reserviläisten omaehtoinen, monipuolinen ampumatoiminta onkin tärkeää oman ampumataidon ylläpidon kannalta. Yksi viime vuosina kasvava toimintamuoto on ollut sovellettu reserviläisammunta (SRA), josta on oltu kiinnostuneita ulkomaita myöten, tiedotteessa todetaan.

– Nykyisellä esityksellä on pahimmillaan laajempia vaikutuksia reserviläisten ampumataidon ylläpitoon, sitä kautta heidän kenttäkelpoisuuteensa ja koko reservimme toimintakykyyn.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.