Riikka Wulff ni­mi­tet­ty Pen­ti­kin toi­mi­tus­joh­ta­jak­si – Toi­mi­tus­joh­ta­ja va­lit­tiin en­sim­mäis­tä kertaa Pen­ti­käi­sen perheen ul­ko­puo­lel­ta

Pentikin uusi toimitusjohtaja on valittu. Riikka Wulff aloittaa elokuussa.
Pentikin uusi toimitusjohtaja on valittu. Riikka Wulff aloittaa elokuussa.

KS

Sisustusmyymäläketju Pentik Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty KTM Riikka Wulff. Hän on työskennellyt lähes 20 vuotta Alma Media -konsernissa digitaalisen liiketoiminnan parissa, joista viimeiset 10 vuotta liiketoiminnan johtotehtävissä konsernin eri yksiköissä. Tällä hetkellä Wulff toimii Alma Talent Tietopalvelut -liiketoimintayksikön johtajana. Wulff aloittaa uudessa tehtävässään 1.8.2019.

– Riikan kohdalla kaikki toimitusjohtajalta edellyttämämme kriteerit täyttyivät: hänellä on erinomaiset johtajaominaisuudet, vahvat näytöt liiketoimintajohtajana ja syvällinen ymmärrys digitalisaation suomista mahdollisuuksista. Toisaalta hänen pitkä työuransa Alma Mediassa kertoo sitoutumisesta ja pitkäjänteisyydestä, jota myös arvostamme. Lisäksi Riikka tuntee sukunsa omistaman yhtiön kautta perheyhtiöiden ajattelutapaa ja arvomaailmaa, Pentikin hallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi siirtyvä toimitusjohtaja Pasi Pentikäinen kertoo.

Riikka Wulff odottaa uutta tehtäväänsä innostuneena.

– Pentikin tarina on ainutlaatuinen, ja on etuoikeus päästä osaksi sitä ensimmäisenä Pentikäisen perheen ulkopuolisena toimitusjohtajana. Skandinaavisuus ja aitous puhuttelevat tämän päivän kuluttajia. Pentikin ikoninen, pohjoisen luonnon karusta kauneudesta ammentava brändi tarjoaa lujan perustan, jonka päälle rakennamme uutta. Pitkä kokemukseni digitaalisen liiketoiminnan kehittämisestä ja johtamisesta sekä kuluttaja- että B2B-markkinoilla on tässä varmasti suureksi hyödyksi, Riikka Wulff toteaa.

Pasi Pentikäisen mukaan Pentik tähtää liiketoiminnan kannattavaan kasvuun erityisesti lisäämällä panostuksiaan viennin kasvattamiseen ja verkkokaupan

– Riikalla on uudenlaista osaamista ja energiaa, jota tarvitsemme Pentikiin nyt, kun yhtiössä käynnistyy mittava kehittämisen ja uudistumisen vaihe. Keskeinen elementti onnistumisessamme on Pentikin dream teamin täydentäminen Riikan johdolla. Myös hallituksen kokoonpanoa uudistetaan, Pasi Pentikäinen kertoo.