Rimp­pa­rem­mi esiin­tyy Po­siol­la - luvassa tans­si­teat­te­ria ja Brelin tuo­tan­non helmiä

Tanssiteatteri Rimpparemmi esiintyy kahteen otteeseen Posiolla. Tiistaina 26. marraskuuta koulukeskuksen salissa esitettävässä Looking for Reidarissa on tanssiteatteria, draamaa ja esineteatteria yhdistelevä esitys, joka käsittelee kuvataiteilija Reidar Särestöniemen elämää, työtä, identiteettiä ja imagoa.

Keskiviikkona 27. marraskuuta vapaa-aikatalo Pyrinnön salissa Rimpparemmin lauluilta koostuu Brelin tuotannon helmistä, jotka on käännetty suomen kielelle.

Jacques Brel on belgialainen näyttelijä, ohjaaja ja laulaja-lauluntekijä, jonka kappaleet ovat ajattoman suosittuja. Hänen menestyksensä salaisuus on ehkä laulujen moniulotteisissa teksteissä. Breliä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaana ranskankielisenä säveltäjänä, ja hänen tekstejään on käännetty monelle kielelle.

Rimpparemmin valmistamassa lauluillassa muusikot päästävät kaiken irti. Välillä juostaan kuin härät kohti kuolemaa ja välillä pidätetään hengitystä, jotta ei sanottaisi liikaa.

Brelin laulut kertovat isosti elämästä; rakkaudesta, kuolemasta, yhteiskunnallisista havainnoista. Synkkiäkin aiheita käsitellään hulvattomasti.

Brel lauluillan kokoonpanon kapellimestarina toimii Jukka Nurmela.