Ruka Nordic palaa kol­mi­päi­väi­seen oh­jel­maan – vii­kon­lo­pun aikana nähdään jopa 11 maail­man­cu­pin osa­kil­pai­lua

Kansainvälinen Hiihtoliitto FIS on vahvistanut syyskokouksessaan Zürichissä marras–joulukuun vaihteessa järjestettävän pohjoismaisten hiihtolajien maailmancuptapahtuman Ruka Nordicin ohjelman.

Ruka Nordic palaa tänä vuonna tuttuun kolmipäiväiseen ohjelmaan ja viikonlopun aikana nähdään kaiken kaikkiaan jopa 11 maailmancupin osakilpailua, mikä on enemmän kuin missään muussa pohjoismaisten hiihtolajien tapahtumassa tulevalla kaudella.

– On hienoa päästä jälleen avaamaan kansainvälinen kausi Rukalta. Meillä on upea kattaus maailmancupin osakilpailuja, Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu kertoo.

Ruka Nordic järjestetään 29.11.–1.12.2019 Rukan hiihtostadionilla. Tapahtuma avaa maastohiihdon ja yhdistetyn kansainvälisen talvikauden ja maailmancupin. Mäkihypyn maailmancup avataan viikko aiemmin Puolan Wisłassa.

Hiihdossa kilpaillaan tuttu Ruka Tripla, johon kuuluvat sprintit, 10 ja 15 kilometrin perinteinen sekä 10 ja 15 kilometrin takaa-ajo vapaalla hiihtotavalla. Yhdistetyssä nähdään Ruka Tour, joka koostuu kolmesta matkasta, ja mäkihypyssä kisataan kahtena iltana henkilökohtainen kilpailu. Jo torstaina hiihtostadionilla hypätään yhdistetyn varakilpailu.

– Nähtävää ja koettavaa riittää koko viikonlopulle aamusta iltaan. Odotamme hienoa tunnelmaa stadionille, Linjakumpu sanoo.

FIS vahvisti jo viime vuonna, että maailmancupin kilpailut jatkuvat Rukalla kolmipäiväisinä vuoteen 2022. Kolmipäiväiset kilpailut ovat kauden huipputapahtumia, joiden merkitys korostuu erityisesti vuosina, jolloin ei ole arvokilpailuja.

Rukan alueen uudistaminen tukee osaltaan maailmancupin asemaa. Alueen majoituskapasiteetti kasvaa ja Rukan kylä kehittyy. Lisäksi kehitysaskelia otetaan myös tapahtuman osalta.

Tänä vuonna hiihtostadionilla on tehty parannuksia ja esimerkiksi Talvijärven hiihtonousuun on rakennettu uusi katsomo ja hyppyrimäen lähtöportteja on tihennetty sekä alamäen suoja-aidan kaiteita on paranneltu