Koillissanomat Live: Kuu­sa­mo­lai­set jat­koi­vat maa­li­teh­tai­lua – Katso tal­len­ne Pal­lo-Kar­hu­jen ja Haa­pa­ve­den Ur­hei­li­joi­den koh­taa­mi­ses­ta

Tilaajille

Runoja trak­to­rin kopista – Kos­to­jews­kin kir­joi­tuk­sil­la Tai­val­kos­ki ja murre tutuksi myös alueen ul­ko­puo­lel­la. Katso myös video.

Heikki Luokkanen valittiin Vuoden taivalkoskelaiseksi.

Taivalkoski

Vuoden taivalkoskelainen 2020 on Heikki Luokkanen. Vuoden taivalkoskelainen -toimikunta valitsee kerran vuodessa henkilön tai yhteisön, joka on toiminut esimerkillisellä tavalla Taivalkosken hyväksi. Toimikunta on päättänyt kesäkuun kokouksessaan yksimielisesti Vuoden taivalkoskelaisen olevan tänä vuonna murrekirjoittaja Heikki Luokkanen.

Tuomariston perusteluiden mukaan Heikki Luokkanen on jo vuosien ajan ilahduttanut Suomen kansaa kirjoittamalla hersyvällä huumorilla höystettyä runoutta Koillismaan murteella. Luokkasen runoja ja kirjoituksia voi lukea kahdesta runokirjasta tai hänen Röpötööri-blogistaan, jonne hän kirjoittaa Kostojewski-nimellä. Luokkanen tekee tärkeää työtä tuodessaan Koillismaan murretta alueen ulkopuolella asuvien tietoisuuteen.