Sai­raus­pois­sa­olot vä­hen­ty­neet Tai­val­kos­ken kun­nas­sa

Taivalkosken kunnanhallitus käsitteli maanantain kokouksessaan talouden toteutumaa tämän vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden ajalta. Verotulot ovat vähentyneet, mutta kunnan työntekijöiden sairauspoissaolot ovat vähentyneet ilahduttavasti.

Talousarvion toteumaprosentti olisi tasaisen toteuman mukaan 66,7 prosenttia. Henkilöstömenojen toteuma oli elokuun lopussa 10,2 miljoonaa euroa, mikä on 61,8 prosenttia koko vuoden määrästä. Sairauspoissaolot ovat Taivalkosken kunnan henkilöstön keskuudessa vähentyneet tänä vuonna peräti 1 124 kalenteripäivällä.

Verotuloja on kunnalle kertynyt elokuun loppuun mennessä 7,9 miljoonaa euroa. Kertymä on heikentynyt noin 5 prosenttia viime vuodesta. Kuntaliiton viimeisimmän verotuloennusteen mukaan tämän vuoden verotulokertymäksi on arvioitu noin 11,9 miljoonaa euroa, mikä jäisi puoli miljoonaa euroa budjetoidusta. Valtionosuuksia on kertynyt elokuun loppuun mennessä 11,9 miljoonaa euroa, joka 66,7 prosenttia talousarvion määrästä.

Tarkastelukauden lopussa kunnalla oli lainoja 4,2 miljoonaa euroa, josta lyhytaikaista rahoitusta on 800 000 euroa. Lainoja on alkuvuoden aikana lyhennetty 321 800 euroa.

Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli elokuun lopulla 9,4 prosenttia, kunnista Taivalkoskella korkein 11,5 prosenttia. Väkiluku oli elokuun lopussa 3 981, viime vuonna 4 004.