Juuri nyt: Posion käyt­töön ottama va­lio­kun­ta­mal­li li­sän­nyt avoi­muut­ta ja yh­teis­työ­tä – Kun­nan­joh­ta­ja: "Pää­tök­siin si­tou­du­taan po­ru­kal­la, tämä on de­mo­kra­tiaa par­haim­mil­laan"

Joko luit: Kun Antero Ve­te­läi­sen, 91, penkki va­ras­tet­tiin, ei mies jäänyt pyö­rit­te­le­mään peu­ka­loi­taan har­mis­tuk­sis­saan – hän teki tilalle kaksi uutta

Päätoimittajalta: Oma­pe­räi­syy­den ko­ros­ta­mi­nen on pienten kylien elin­eh­to – kyl­lä­hän sinäkin tiedät Puo­lan­gan pes­si­mis­min tai Sii­ka­lat­van sie­me­net?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sallan rin­ne­yh­tiöl­le myön­tä­mäs­tä ta­kauk­ses­ta ja si­joi­tuk­ses­ta tehtiin kun­nal­lis­va­li­tus

Sallan valtuuston huhtikuisista päätöksistä myöntää takaus Kaunisharju oy:n tuolihissihankintaan ja koroton sijoitus on tehty valitus Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen. Yhtiö vastaa rinnetoiminnoista Sallatunturissa ja kuuluu kunnan konserniyhtiöihin.

Valituksen tehneen valtuutetun Helge Nivan (vas.) mielestä päätökset ovat kuntalain vastaisia. Perusteluiden mukaan toimiala ei kuulu kunnan yleisiin toimialoihin ja sisältää merkittävän taloudellisen riskin, joka realisoituessaan vaarantaa kunnan toimintaa.

Valtuusto päätti huhtikuussa taata 80 prosenttia Kaunisharjun miljoonan euron pankkilainasta, jota vastaan kunta saisi toissijaisen kiinnityksen Rinnetalon vuokraoikeuteen ja rakennuksiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.