Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Sal­las­sa palaa maastoa lähellä Ou­lan­kaa – pai­kal­la kym­me­nen pe­las­tu­syk­sik­köä, mu­kaan­lu­kien he­li­kop­te­ri – ”Ei ole vielä tarkkaa tietoa, le­viää­kö kan­sal­lis­puis­ton puo­lel­le”

Metsäpalojen riski on erittäin korkea. Kuvan palo ei liity Sallan tapaukseen.
Metsäpalojen riski on erittäin korkea. Kuvan palo ei liity Sallan tapaukseen.
Kuva: esko korpela

Sallassa Perttuma-Aavantien ympäristössä palaa maastoa. Perttuma-aavantie sijaitsee lähellä Hautajärven kylää sekä Oulangan kansallispuistoa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta maastopalosta ennen puolta neljää torstaina iltapäivällä. Pelastuslaitos aloitti sammutustyöt kohteessa heti.

Myös Venäjän puolella maasto palaa useissa paikoissa. Nyt kyseessä ei ole Venäjältä levinnyt maastopalo.

– Tämä on Sallassa syttynyt erillinen maastopalo. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa, kertoi Koillissanomille Lapin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Topi Reinola torstaina iltakuuden aikaan sammutustöiden ollessa vielä käynnissä.

Paloalueen suuruus ei ollut vielä tiedossa. Paikalle hälytettiin yhteensä yksitoista pelastusyksikköä, joista paikalla iltakuuden aikaan oli kymmenen - mukaanlukien helikopteri Aslak.

– Ei ole vielä tarkkaa tietoa, leviääkö esimerkiksi Oulangan kansallispuiston puolelle. Tällä hetkellä paloalue on noin neljä hehtaaria, Reinola kertoi Koillissanomille.

Paloa ei oltu saatu vielä iltapäivällä haltuun.

– Uskon, että se saadaan hallintaan, mutta arvioisin, että tunteja ainakin kestää - ehkä puoleen yöhön, Reinola arvioi.

Illalla yhdeksän aikaan saapui tieto, että palo saatiin haltuun noin kello 18.30. Noin neljän hehtaarin paloalue saatiin rajattua, eikä ole syytä pelätä palon leviävän.

Palo haittasi myös retkeilijöitä Karhunkierroksella. Jälkisammutustyöt ovat käynnissä.

Metsäpalojen riski on tällä hetkellä erittäin korkea. Avotulen teko on kielletty, jos tulen leviämiseen on pienikin mahdollisuus.

Lue lisää metsäpaloista huomisesta lehdestämme.

Edit klo 21:20: juttuun lisätty tieto siitä, että palo on saatu hallintaan.