SC-Ruka nou­se­mas­sa tais­te­le­maan lii­ga­mi­ta­leis­ta

Kuva syksyn kierrokselta. Kuvassa vasemmalta Pete Saarnivaara, Samuli Niskala, David Clegg sekä Marko Kämäräinen.
Kuva syksyn kierrokselta. Kuvassa vasemmalta Pete Saarnivaara, Samuli Niskala, David Clegg sekä Marko Kämäräinen.
Kuva: Kari Niskala

JUHLAVUOTENSA kunniaksi squashseura SC-Ruka oli voitokas kotikierroksella Kuusamon keilahallilla. 30-vuotiaan seuran SM-liigajoukkue voitti sekä Mikkelin että Turun joukkueet numeroin 3-1.

Ottelussa Mikkeliä vastaan voitokkaina Rukalaisista olivat David Clegg, Samuli Niskala sekä Marko Kämäräinen. Sen sijaan liigadebyytissään nuori Oskari Laitinen joutui tunnustamaan Mikkelin Erno Teitin paremmakseen. Oulusta kotoisin oleva alle 17-vuotiaiden Suomen mestari Laitinen on liittynyt mukaan SC-Rukan liigajoukkueeseen.

Hyviä otteita esittänyt Laitinen onkin mainio vahvistus erityisesti tulevaisuudessa. Laitinen on valittu sekä alle 17-vuotiaiden että myös alle 19-vuotiaiden EM-kilpailuihin yhdessä Samuli Niskalan ja muiden Suomea edustavien junioreiden kanssa.

TURKUA vastaan Rukan ykköspelaaja David Clegg oli vailla mahdollisuuksia ammattilaisten PSA-listalla parhaimmillaan sijalla 35 keikkuneen Henrik Mustosen kanssa. 28-vuotias Mustonen suunnisti viikonlopun jälkeen ammattilaiskiertueelle Pohjois-Amerikkaan.

Kakkosten pelissä Samuli Niskala otti voiton viiteen erään venyneessä ottelussa Anssi Määttäsestä. Tuore senioreiden Suomen mestari, nelospaikkaa pelannut Marko Kämäräinen otti voiton Harri Valasmasta heidän kohtaamisessaan. Myös Oskari Laitinen onnistui uurastamaan voiton Turun taitavasta Tommi Ryypöstä kolmospelaajien kohtaamisessa.

VOITOILLAAN SC-Ruka ohitti Turun sarjataulukossa nousten viidennelle sijalle. Nousukuntoisella SC-Rukan liigajoukkueella on vielä pieni mahdollisuus nousta neljän parhaan joukkoon ja sitä kautta myös taistelu liigamitallista on mahdollista. Play off-paikan saavuttaminen vaatisi hyviä suorituksia maaliskuun kierroksella sekä pientä apua ristiinpelaamisen muodossa myös muilta joukkueilta.

Liigakärjessä porskuttavat Espoo ja Järvenpää. Kolmantena on Mikkeli ja neljäntenä on Kouvola, jonka kanssa SC-Ruka ottelee maaliskuussa, jolloin viimeinen play off paikka ratkaistaan lopullisesti.

Kari Niskala