"Siitä tulee hyvä olo, jos oppii jotain uutta" – Nea Väi­sä­nen tuli sir­kus­kou­lus­ta Sport­ti­ker­hoon ja sai uusia ka­ve­rei­ta

Sporttikerhossa pääsee kokeilemaan esimerkiksi yleisurheilua, squashia ja frisbeegolfia. Uusien lajien kokeileminen on osallistujien mielestä hauskaa.

Nea Väisäsen harjoittelee takaperin volttia. Laskeutumisalustan pitää olla riittävän kova, sillä pehmeämmälle alustalle laskeutuessaan kaatuu helpommin.
Nea Väisäsen harjoittelee takaperin volttia. Laskeutumisalustan pitää olla riittävän kova, sillä pehmeämmälle alustalle laskeutuessaan kaatuu helpommin.
Kuva: Kaisa Vänskä

Kuusamon liikuntahallin trampoliinilla 9-vuotias Tuukka Murtovaara harjoittelee takaperinvolttia uudestaan ja uudestaan. On käynnissä SC-Rukan 8-14-vuotiaille järjestämä Sporttikerho.

Kahden päivän aikana Murtovaara on ehtinyt käydä pyöräilemässä, hukata lippalakkinsa ja voittaa muut frisbeegolfissa.

– On ollut kivaa! Lippiksenkin löysin, hän vakuuttaa.

Tiistaina sporttikerholaiset tutustuivat kiipeilyyn, potkunyrkkeilyyn ja pelasivat salibandya.

10-vuotias Nea Väisänen on kerhossa mukana jo kolmatta kertaa ja kertoo viihtyneensä hyvin.

– Leirin ohjaajat ovat jo ennestään tuttuja, ja mun isoveli on mukana. Olen myös tutustunut muihin kerholaisiin, Väisänen kertoo.

Joensuulainen Väisänen on Kuusamossa lomalla perheensä kanssa. Hän käy Joensuussa sirkuskoulussa ja on päässyt esittelemään taitojaan Sporttikerhossa.

– Siitä tulee hyvä olo, jos oppii jotain uutta, hän kertoo.

Lue juttu kokonaisuudessaa näköislehdestä 10.7.2019