Skeit­ti­par­kin käyt­tä­jät ha­lua­vat uuden puiston ja sassiin – Ennen mark­ki­na­oi­keu­den pää­tös­tä hanke ei etene

Osa nykyisen skeittiparkin vanereista on noussut ylös niin, että skeitti- tai temppupotkulauta eli scootti voi tökätä siihen. Taustalla Kalle Veteläinen ja Elias Pesämaa tekevä temppuja scooteilla. Eevert Heikkilä, Tuukka Timonen, Eemil Pesämaa ja Kalle Veteläinen. He kaikki käyvät skeittiparkissa useamman kerran viikossa, ainakin hyvällä säällä. Parasta scoottailussa on tehdä ja oppia uusia temppuja. Siirrettävän vanerilevyn alta löytyy reikä.
Osa nykyisen skeittiparkin vanereista on noussut ylös niin, että skeitti- tai temppupotkulauta eli scootti voi tökätä siihen. Taustalla Kalle Veteläinen ja Elias Pesämaa tekevä temppuja scooteilla.
Osa nykyisen skeittiparkin vanereista on noussut ylös niin, että skeitti- tai temppupotkulauta eli scootti voi tökätä siihen. Taustalla Kalle Veteläinen ja Elias Pesämaa tekevä temppuja scooteilla.
Kuva: Sanna Karjalainen

Lapset ja nuoret toivovat Kuusamoon uutta skeittipuistoa mahdollisimman pian, mielellään ensi kesäksi. Nykyinen vanerinen skeittiparkki on huonossa kunnossa ja syö osaltaan harrastusmotivaatiota.

– Huonot parkit täällä on. Jos ei uusia tule, niin varmaan jossain vaiheessa loppuu minultakin harrastaminen, kommentoi skeittausta harrastava Matteus Vira.

Nnuoret toivovat muun muassa, että uusi skeittipuisto olisi betonia. Uudesta skeittipuistosta tuleekin teräsbetoninen.

– Ehkä se betoninen parkki kestää vähän paremmin kuin tämä. Jos joku yrittää vaikka rikkoa paikkoja, betonia ei saa niin helposti hajalle, 10-vuotias Tuukka Timonen pohtii.

Nykyisessä skeittiparkissa on reikiä, jotka on peitetty irtonaisilla vanerilevyillä. Osa parkin vanereista on noussut reunasta niin, että skeitti- tai temppupotkulauta voi tökätä ikävästi.

Kuusamon kaupungin kiinteistöpäällikön Anne-Kaisa Olvan mukaan kaupungin työntekijät ovat käyneet aika ajoin korjaamassa vanhan skeittiparkin rikkinäisiä osia.

– Kyllähän nykyinen skeittiparkki tiensä päässä on, mutta vielä sen pitäisi käyttökelpoinen olla.

Tällä hetkellä uuden skeittipuiston hankinta on keskeytetty siksi aikaa, että markkinaoikeus tekee päätöksen sinne tehdystä valituksesta. Kyseisen valituksen teki viime vuonna kaupungin järjestämässä tarjouskilpailussa hävinnyt yritys. Sama yritys on tehnyt useita valituksia hankinta-asioista eri puolilla Suomea.

Keväällä kaupunki oli jo kilpailuttamassa kokonaisrakentamista, mutta lautakunta keskeytti kilpailutuksen. Kaupunki odottaa markkinaoikeuden päätöstä ennen uutta kilpailutusta.

Kaupungin saama 70 000 euron avustus on voimassa vuoden 2020 loppuun, joten parkin pitäisi olla valmis ennen sitä.

– Jos elokuussa tulisi päätös markkinaoikeudesta, ja saisimme jo syksyllä skeittiparkille tekijän, ehtisi sen ehkä siinä ja siinä vielä syksyllä rakentaakin, Olva pohtii.

Juttu on julkaistu kokonaisuudessaan Koillissanomissa 11.7.2019. Lue se printistä tai näköislehdestä.

Fakta

Kuusamon uusi skeittiparkki

Materiaalina teräsbetoni.

Noin 600 nelimömetrin kokoinen skeittiparkki.

Concrete Proofin suunnittelema. Saman yrityksen skeittipuistoja löytyy esimerkiksi Oulusta ja Rovaniemeltä.

Tarkka rakennusajankohta riippuu markkinaoikeuden päätöksestä.

Parkkiin suunnitellut alueet

Yksi pool-alue.

Useita erikokoisia reilejä, eli kaiteita, joissa tehdä temppuja.

Pari kurbia, eli katukiveystä tai kulmaa muistuttavaa pintaa, jossa tehdä tempuja.

Useita erikokoisia ramppeja.