Stand uppia, teat­te­ria ja mu­siik­kia lai­das­ta laitaan – Kuu­sa­mo­ta­lon syksy on täynnä oh­jel­maa

Kajaanin kaupunginteatterin Fundamentalisti-näytelmä nähdään Kuusamossa tiistaina 8.10.
Kajaanin kaupunginteatterin Fundamentalisti-näytelmä nähdään Kuusamossa tiistaina 8.10.

Kuusamotalon syksyn ohjelmassa on useita tunnettuja nimekkäitä kotimaisia artisteja. Konserttien lisäksi ohjelmassa on myös teatteriesityksiä eri ikäryhmille sekä suosittua stand-uppia.

Lokakuun Sinivalkoiset tangot –konsertissa lauantaina 12.10. kuullaan suomalaisia tangoja aina 50–60-luvuilta tähän päivään asti. Solisteina esiintyvät Kalle Jussila, Kauko Simonen ja Arja Havakka, ja heitä säestää Quattro –orkesteri. Kauko Simonen on pitkän linjan muusikko ja Suomen ensimmäinen tangokuningas.

Jamppa Tuomiselle omistettu juhlakonsertti on 25.10. Solisteina ovat tangokuningatar Eija Kantola, tangokuningas Teijo Lindström, paljolti Jampan hittejä levyttänyt Aki Hietala sekä Jampan sisarentytär Jaana Soronen.

Konsertti on kunnianosoitus legendan levyttämille ikimuistoisille lauluille. Tänä vuonna Jamppa Tuominen olisi täyttänyt 70 vuotta.

Kajaanin kaupunginteatteri vierailee Kuusamossa tiistaina 8.10. Ohjelmassa on Juha Jokelan käsikirjoittama tiheä draama Fundamentalisti, jossa kaksi eri tavoin uskovaa ihmistä ottaa mittaa toisistaan. Kajaanin kaupunginteatterin toinen esitys 29.10. on suunnattu lapsille. Näytelmä Merirosvo Morgan ja Matruusi Hulkkonen perustuu Aki Ollikaisen samannimiseen kirjaan.

Teatteri Mukamas juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan ja vierailee myös Kuusamotalossa Hiirulainen sirkuksessa -esityksellään keskiviikkona 16.10.

Marraskuu on todellista tähtisadetta. Kirka-musikaali ”Hetki lyö” nähdään Oulankasalissa 29.11. Kirka Kirill Babitzin oli yksi Suomen menestyneimmistä artisteista, joka persoonallisella äänellään lauloi tiensä suomalaisten sydämiin. Kirkan roolissa on Ilari Hämäläinen.

Samettiääninen keikkakonkari Jorma Kääriäinen tekee syksyllä mittavan ”Nyt tai ei koskaan” –konserttikiertueen juhlistaakseen 40 vuotta kestänyttä muusikonuraansa. Kuusamotalon konsertti on 27.11.

Musiikin tähtihetkiä on luvassa myös 30.11. konsertissa, jossa muistellaan Annikki Tähteä, Carolaa, Erkki Junkkarista ja Tapio Rautavaaraa. Heidän kappaleitaan tulkitsevat Tarja Lunnas, Teuvo Oinas ja J. Eskelinen Legendaorkesterin säestyksellä.

Lauantaina 23.11. freelance-näyttelijä ja stand up -koomikko Heli Sutela hauskuuttaa yleisöä yhdessä Tomi Haustolan ja Jussi Simolan kanssa.

Heli Sutela näytti kyntensä koomikkona legendaarisessa Kumman kaa -televisiosarjassa, jossa toisen pääroolin lisäksi hänen käsialaansa oli puolet hulvattomasta käsikirjoituksesta.

Tomi Haustola on tuttu muun muassa Naurun Tasapaino sekä Nelosen Stand up! -ohjelmista. Jussi Simola on kokenut stand up –koomikko, joka esiintyy säännöllisesti kaikilla Suomen parhaimmilla stand up -klubeilla.

Suomen menestyneimpiin pianisteihin kuuluva taitelija Olli Mustonen konsertoi Kuusamotalossa 19.11.

Hänellä on ohjelmassa Beethovenin musiikkia ja konsertissa kuullaan yksi säveltäjän tunnetuimmista pianokappaleista, sonaatti nro 8 ”Pateettinen”.