Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

"Tai­kuus kuuluu kai­kil­le" – Jokeri Pokeri Box tuo juh­las­how:sa Kuu­sa­moon

Taikuri Simo Aalto esiintyy Kuusamossa tammikuun 20. päivä.
Taikuri Simo Aalto esiintyy Kuusamossa tammikuun 20. päivä.

Jokeri Pokeri Box -taikurina tunnettu Simo Aalto saapuu Kuusamoon 40-vuotisjuhlakiertueellaan.

Lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki ja Pikku Kakkosesta tuttu maailmanmestari-taikuri Simo Aalto on tänä vuonna koko Suomen kattavalla taiteilijajuhlakiertueella yhdessä avustaja-vaimonsa Kirsti Aallon kanssa.

Uudessa koko perheen taikashowssa nähdään mestaritaikurin osaamisen koko kirjo – vaativista sorminäppäryystempuista aina hämmästyttäviin illuusioihin saakka. Mukana on myös hulvatonta vatsastapuhumista, imitaatiota ja aina yhtä ällistyttävää ajatusten lukua Simo Aallon tapaan. Ja tietysti lapset saavat auttaa taikuria kiperissä tilanteissa.

– Taikuus kuuluu kaikille. Siksi JuhlaShown nimeksi on annettu ”Vain Lapsille. Ja Aikuisille”, Aalto kertoo.

– Pitkän urani aikana on jo yksi sukupolvi, ysärilapset, kasvanut aikuisiksi ja he tulevat nyt omien lastensa kanssa katsomaan lapsuutensa idolia. Siksi haluan tarjota iloa ja ihmetystä kaikenikäisille. Esityksessä mieli virkistyy ja arjen pyöritys unohtuu hetkeksi. Sanalla sanoen luvassa on laadukasta estradiviihdettä, taikuri lupaa.

Aallon mukaansa tempaava esiintyminen ja ilmiömäinen kyky ottaa yleisönsä takaavat, että taikapillerin vaikutus säilyy pitkään.

Mukana hauskanpidossa ovat myös Simon ja Kirstin ihanat eläinystävät.

Aalto tunnetaan suosittuna lasten Jokeri Pokeri Box -taikurina, jonka taikamaailmaan ovat tutustuneet eri-ikäiset suomalaiset 1980-luvulta lähtien niin televisiossa kuin lavallakin. Taikuri on pysynyt ruutukasvona koko 40-vuotisen uransa ajan. Parhaillaan uusia Jokeri Pokeri Box -ohjelmia nähdään YLE Areenassa. Simo Aalto on palkittu Lastenkulttuurin Valtionpalkinnolla 1980-luvulla.

Aalto on luonut lisäksi kansainvälisesti merkittävän uran erityisesti close up -taikuudellaan. Nimi viittaa nimensä mukaisesti lähitemppuihin, joissa menestymiseen vaaditaan vuosikymmenten tinkimätön harjoittelu. Aalto on tämän taikuuden erityisalan huippua ja saavuttanut kolme MM-mitalia, minkä ansiosta häntä voidaan kutsua Suomen ja Pohjoismaiden yhdeksi menestyneimmäksi taikuriksi. Aalto keikkailee ja luennoi uusista ideoistaan taikurikongresseissa eri puolilla maailmaa.

Aallon taiteilijaperheestä on Simon ja isänsä kuvataiteilija ja dokumentaristi Eeli Aallon lisäksi noussut suuren yleisön tietoisuuteen nuorta polvea – X-factorista tutuksi tullut Simon veljentytär laulaja Saara Aalto ja Suomen Talentissa kakkoseksi yltänyt Simon oma tytär vatsastapuhuja Sari Aalto.

”Taikuus kuuluu kaikille.