Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Juuri nyt: Hyvälle tyy­pil­le 500 euroa – tai­val­kos­ke­lai­nen puu­ta­va­ra-au­ton­kul­jet­ta­ja Juha Par­viai­nen sai Met­sä­mies­ten Säätiön sti­pen­din

Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tai­val­kos­ke­lai­nen, känni, auto ja va­lo­tolp­pa nurin – epäily rat­ti­juop­pou­des­ta

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.
Kuva: Mikko Halvari)

Paikkakuntalaista miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Taivalkoskella.

Miehen kuljettama henkilöauto suistui tieltä Talonpojantiellä aamuyöllä 7. lokakuuta.

Auto oli ajautunut kulkusuunnassaan tien oikealle puolelle osuen valotolppaan Talonpojantien ja Suksitien risteyksen kohdalla. Kyseinen valotolppa oli mennyt monesta kohtaa poikki ja auto oli jatkanut noin 70 metrin matkan päätyen tien toiselle puolelle ojaan kyljelleen. Auto vaurioitui kauttaaltaan ja kuljettaja sekä kyydissä ollut matkustaja kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi.

Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe näytti 2,5 promillen lukemia ja hänen käyttämä ajonopeutensa on ollut niin huomattava, että häntä on syytä epäillä törkeän rattijuopumuksen lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Oululaista miestä epäillään metsästysrikoksesta ja luvattomasta pyynnistä Pudasjärvellä.

Sunnuntai aamuna metsähallituksen erätarkastaja sattui metsäautotiellä paikalle, kun metsästäjä oli juuri ampunut teeren puuhun ollessaan itse tiellä. Lisäksi ampuminen oli tapahtunut auton läheisyydestä välittömästi pysäytyksen jälkeen.

Metsästyslaki kieltää metsäkanalinnun metsästämisen, kun ampuja tai lintu on tiellä. Lisäksi metsästys on aina kiellettyä välittömästi auton pysäytyksen jälkeen. Poliisi takavarikoi ammutun teeren sekä rikoksentekovälineenä käytetyn haulikon. Miehellä ei ollut metsäkanalinnun pyyntilupaa valtion maille Pudasjärvellä.