Tai­val­kos­kel­le Vuoden hy­vin­voin­ti­pal­kin­to - "Tämä on kaik­kien yh­tei­sen pon­nis­tuk­sen tulos"

Taivalkoski sai tänään Pohjois-Pohjanmaan liiton myöntämän Vuoden 2019 hyvinvointipalkinnon, joka myönnettiin eri toimijoiden hyvästä yhteistyöstä muun muassa lasten ja nuorten parissa.
Taivalkoski sai tänään Pohjois-Pohjanmaan liiton myöntämän Vuoden 2019 hyvinvointipalkinnon, joka myönnettiin eri toimijoiden hyvästä yhteistyöstä muun muassa lasten ja nuorten parissa.

Taivalkosken kunta palkittiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiteko 2019 -palkinnolla kunnan monialaisesta hyvinvoinnin edistämistyöstä.

– Taivalkoski on pienenä kuntana yhdistänyt niukat resurssinsa ja eri ammattilaisten voimin luonut toimivia hyvinvoinnin edistämisen toimintamalleja, perustelee palkintoa muutosagentti Suvi Helanen Pohjois-Pohjanmaan liitosta.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Kirsi Taivalkoski on enemmän kuin iloinen palkinnosta.

– Tämä kuuluu kaikille toimijoille, jotka ovat pystyneet katsomaan samaan suuntaan ja tehneet töitä yhteisten asioiden puolesta.

Taivalkosken mukaan kuljettu tie on ollut pitkä ja sitä suuremmalla syyllä palkinnon saaminen tuntuu mahtavalta.

– Olen ylpeä siitä, ettemme ole menneet hallinto edellä, vaan on lähdetty ruohonjuuri tasolta liikkeelle ja siellä myös pysytty.

Opettaja Tiina-Liisa Lohi kertoo, että vuodesta 2013 Taivalkosken kunta on sitoutunut lasten ja nuorten suotuisaa kehitystä tukevaan toimintaan.

– Sosiaali- ja terveys- sekä sivistystoimen yhteistyö on tiivistä, jonka lisäksi järjestöt ja seurakunta vahvistavat yhteistyöverkostoamme. Yhteisenä työkaluna on Lapset puheeksi -menetelmä, jolla pyritään saamaan lapselle kantava arki. Jokainen kuntalainen halutaan vastuuttaa edistämään toiminnallaan yhteisöllisyyttä. On tärkeää, että kaikki toimijat ovat saman asian äärellä, Lohi kertoo.

– Hienoa, että Taivalkoskella toteutetut positiiviset toimet nouseva tunnustuksen myötä esille myös kunnan ulkopuolella. Kunnassa toimii hyvinvointityön ympärillä tiivis porukka, ja tunnustus nostaa yhdessä tekemisen arvon mukavasti esille. Arvostamme tätä suuresti täällä pienellä kunnallamme, iloitsee kunnanjohtaja Kaisu Lehtinen-Nevalainen.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan perjantain Koillissanomista.