Tai­val­kos­ken Kal­lio­nie­mes­tä Koil­lis­maan en­sim­mäi­nen mu­seo­kort­ti­koh­de – Uusi kir­jas­to­toi­men­joh­ta­ja tuntee Pää­ta­lon vielä vain ta­ka­kan­sis­ta

Ensimmäisenä Koillismaan kuntana Taivalkoski on ottanut käyttöön museokortin. Sen voi ostaa kirjastosta 69 eurolla vuodeksi ja se oikeuttaa pääsyn Suomessa kaikkiaan 280 eri puolella Suomea sijaitsevaan museoon.

Taivalkoskella museokortilla pääsee sekä Päätalo-keskuksen näyttelyyn että Kalle Päätalon synnyinkotiin Kallioniemeen, joka on avoinna kesäisin.

Ilman Kalle Päätalon elämäntyön vaalimista Taivalkoski tuskin olisi ottanut ensimmäisenä Koillismaan kuntana käyttöönsä museokortin.

Taivalkoski sai uuden kirjastotoimenjohtajan toukokuun alussa, kun Satu Särkelä aloitti työnsä. Entinen kirjastotoimenjohtaja Timo Kovanen siirtyi aikaisemmin keväällä Taivalkoskelta Sotkamon kirjastotoimenjohtajaksi.

– Taivalkoskella on pieni ja viihtyisä kirjasto, jossa näyttää olevan mukavia asiakkaita, Särkelä toteaa uuden työnsä alkutunnelmista. Hänellä on aikaisempaa kirjastouraa takana pääasiassa Kiimingistä, josta hän on myös kotoisin.

Taivalkoski on sinänsä tuttu paikka, koska hänen isänsä on kotoisin Syötteeltä.

Taivalkosken uusi kirjastotoimenjohtaja tunnustaa, että hänen Päätalo-tuntemuksensa on jäänyt takakansi-osastolle.

– Tähän tulee pian korjaus.

Lue koko juttu Koillissanomien tiistain 14.5. näköislehdestä.