Tai­val­vaa­ral­la ki­sa­hu­li­naa vii­kon­vaih­tees­sa

Kiinalaiset mäkihyppääjät harjoittelivat Taivalkoskella marraskuussa. Kiinalaisia on mukana myös tulevan viikonlopun kisoissa.
Kiinalaiset mäkihyppääjät harjoittelivat Taivalkoskella marraskuussa. Kiinalaisia on mukana myös tulevan viikonlopun kisoissa.
Kuva: Mikko Halvari

Taivalvaaran Tapio Räisänen -Mäkikeskus täyttyy viikonvaihteessa innokkaista mäkihypyn ja yhdistetyn harrastajista. Kilpailijoita on tulossa ulkomaita myöten, kun suomalaisten lisäksi taitojaan esittelevät kiinalaiset ja virolaiset urheilijat.

– Nämähän ovat oikein kansainväliset kisat. Kaikkiaan 150 osallistujaa on tulossa, ensimmäistä kautta Taivalkosken Kuohun mäkijaoston puheenjohtajana toimiva Risto Tyni Kertoo.

Viikonlopun kisoihin on tulossa esimerkiksi Kuusamon Erä-Veikoilta hyvä edustus.

– Ainoastaan Juho Ojala puuttuu ilmoittautuneista. Mukana ovat Jonne Veteläinen, Vilho Palosaari, Kalle Törmänen ja Markus Airisniemi joitakin mainitakseni, Tyni kertoo.

Viikonvaihde Taivalvaaralla alkaa itsenäisyyspäivänä perjantaina Junioricupin mittelöillä. Mäkihyppyyn ja yhdistettyyn on ilmoittautunut 90 lahjakasta nuorta. Sarjoja on niin tytöille kuin pojille 10-. 12-, 14- ja 16-vuotiaiden ikäluokissa. Junioricupia hypätään Taivalvaaran HS12-,HS24-, HS38- ja HS52-mäissä. Junioricupin sarjojen lisäksi itsenäisyyspäivän ohjelmasta löytyy myös avoimen sarjan kilpailut. Avoimessa sarjassa hypätään HS6-mäestä. Hiihtomatkat yhdistetyssä vaihtelevat avoimen sarjan 0,5 kilometristä 16-vuotiaiden viiteenkilometriin.

– Tämä 90 on kyllä hyvä määrä kilpailijoita. Se kertoo siitä, että harrastajia vielä riittää, Tyni iloitsee.

Lauantaina ja sunnuntaina Taivalvaaralla kisataan Veikkaus Cupin osakilpailut mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Sarjoja on miehille ja naisille yleisessä sekä 18-vuotiaiden ikäluokassa.

Mäkihyppy käydään Taivalvaaran HS80-mäessä. Hiihtomatkana yhdistetyssä on miehillä 10 kilometriä, M18-sarjassa 7,5 kilometriä ja molemmissa naisten sarjoissa 5 kilometriä.

Tyni muistuttaa Taivalvaaran soveltuvan mainiosti hyppytaitojen kehittämiseen.

– Taivalvaarallahan on hyvät mäet harjoitella niille, jotka eivät kierrä maailmancupia. Ja miksi ei myös maailmancupin urheilijoille.

Fakta

Taivalvaaran kisat

Taivalkoskella kilpaillaan viikonvaihteessa 6.-8. joulukuuta mäkihypyssä ja yhdistetyssä.

150 urheilijaa on ilmoittautunut kisoihin.

Kilpailijoita tulee Suomen lisäksi Kiinasta ja Virosta.

Kisat alkavat perjantaina Junioricupin kisoilla.

Lauantaina ja sunnuntaina kisataan Veikkaus Cupia.

Kisat järjestää Taivalkosken Kuohun mäkijaosto.