Tai­val­vaa­ral­la kuntoon vauh­ti­mä­keä, hissiä ja valoja

Taivalkosken kunnalla on Taivalvaaralla käynnissä satojen tuhansien eurojen remontit, joissa pannaan kuntoon HS80-hyppyrimäessä vauhtimäkeä sekä laskettelurinteissä valaistusta ja toista varsinaista hissiä.

Hyppyrimäen hanke on merkittävä, sillä sen ansiosta mäessä on mahdollisuus päästä järjestämään suurempia kisoja. Kahdeksankymmentäluvulla tehdyn hyppyrin vauhtimäki ei ennestään täytä niiden vaatimuksia.

Laskuladun molemmille puolille on tehtävä puolen metrin korkuinen vanerisuojaseinä.

Lisäksi vauhtimäen sivuilta puretaan vanhat kaiteet. Molemmille puolille vaneriseinien ulkopuolelle rakennetaan teräksiset, 60 senttiä leveät portaat kunnossapidon käyttöön.

Uudet kaiteet, joissa on lisäsuojana teräsverkko, pystytetään huoltoportaiden ulkoreunoille. Kaiteisiin asennetaan uudet valot.

Valmista on määrä olla 7. lokakuuta mennessä. Hankkeen kustannukset ovat noin 90 000 euroa.

Laskettelurinteissä valmistuu kaksi hanketta syyskuun aikana: rinteiden valaistus saneerataan, ja ankkurihississä uusitaan vetovaijeri ja korjataan yläpään rakenteita.

– Ylhäällä oikaistaan vaijerin kääntöpyörä, sen liikkuvat osat kunnostetaan ja kääntöpyörän vierellä rakennetaan huoltotasot, kertoo maarakennusmestari Kari Siikaluoma Taivalkosken kunnasta.