Tal­vel­la nai­mi­siin vaikka kes­kel­lä kylää – ra­ken­nus­alan opis­ke­li­ja Tuomas Lehto il­moit­tau­tui va­paa­eh­toi­se­na ra­ken­ta­maan puit­tei­ta: "Har­vem­min varmaan pääsee elä­män­sä aikana jää­kap­pe­lia te­ke­mään"

-
Kuva: Kaisa Vänskä

Marraskuun lopussa avattavaan Kuusamo Ice Park -jääveistospuistoon on rakenteilla Kuusamon seurakunnan iglukappeli. Seurakunnan mukaan kappelissa voidaan järjestää esimerkiksi juhlahetki läheisten kanssa, avioliittoon vihkiminen tai vihkivalojen uusiminen.

– Jos joku menisi naimisiin kappelissa, jonka rakentamisessa olemme olleet mukana, se olisi aivan mahtavaa!, huudahtaa KAO:n rakennusalan ensimmäisen vuoden opiskelija Tuomas Lehto rakennusryhmän muiden jäsenten Daniel Kumpulan ja Joni Kajavan nyökytellessä vieressä.

Vapaaehtoisiksi rakentajiksi ilmoittautuneiden Lehdon, Kumpulan ja Kajavan mukaan projekti kuulosti mielenkiintoiselta. Opiskelijat halusivat haasteen, jossa saavat itse miettiä, kuinka asiat tehdään. Lehdon mukaan runko itsessään ei ole mitenkään erikoinen verrattuna muihin töihin, joita opiskelijat ovat tehneet. Se kuitenkin on mittakaavaltaan hieman isompi.

– Harvemmin varmaan pääsee elämänsä aikana jääkappelia tekemään, Lehto sanoo.

Lue koko juttu printti- tai näköislehdestä 10.10.2019.