Tämähän on nyt ihan leik­ki­pe­liä! - FC Paka ja Kuu­sa­mon OP jakavat lap­sil­le jal­ka­pal­lo­ja

Kolmevuotias Leevi Heikkilä antoi näytepotkun uudella jalkapallolla Päiväkoti Ullakaisan leikkikentällä.
Kolmevuotias Leevi Heikkilä antoi näytepotkun uudella jalkapallolla Päiväkoti Ullakaisan leikkikentällä.
Kuva: Reino Hämeenniemi

Kolmevuotiaat Leevi Heikkilä ja Ebba Nevalainen antoivat aloituspotkut uusille jalkapalloille kuusamolaisessa Päiväkoti Ullakaisassa. Lapset saivat kaksi kiiltävää palloa lahjoituksena Pallo-Karhuilta ja osuuspankilta.

Tämänikäisillä pitää vielä hetki odottaa pääsyä ohjattuihin harjoituksiin. FC PaKan hippofutis-jalkapallokouluun on alkukesän ja loppukesän aikana urheilukentällä osallistunut noin sata 5-8-vuotiasta tyttöä ja poikaa.

– Leikkimielisyys on tärkeää. Jalkapallokoulussa ei ole urheilullista tavoitetta, mutta aina on ollut ja aina tulee olemaan niin, että joillakuilla homma on heti hallussa. Silti tilaa on myös haaveilijoille ja ihmettelijöille, sanoo FC PaKan puheenjohtaja Anne Meriläinen.

Jalkapallokoulussa maanantaisin syyskuun alkuun asti ensimmäiselle tunnille osallistuvat 5–6-vuotiaat ja toiselle 7–8-vuotiaat.

Seura on tehnyt jalkapallossa pitkään yhteistyötä osuuspankin kanssa. Suunnistuksessa, yleisurheilussa ja hiihdossa pankki on kumppanina Erä-Veikoille.

– Haluamme pankkina tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia liikkua ja perheille mahdollisuuksia osallistua yhteisiin hyvin juttuihin, jotka olisivat kannustamassa lapsia liikkumaan myös aikuisina, sanoo myyntijohtaja Tarmo Kataja Kuusamon Osuuspankista.

Palloja ja palloilukasvatusesitteitä saavat Kuusamossa kaikki päiväkodit ja eskariryhmät.

Kilpailuhenkisyyttä säännöstellään ja liikkumisen iloa pidetään etusijalla vielä alaluokkalaisten ohjatussa pelaamisessa. Vuosina 2009-2011 syntyneiden turnauksessa Kuusamossa viikonvaihteessa pelattiin 23 ottelua.

– Ottelutulokset voi lukea nettisivuilta, mutta sarjataulukkoa tai maalitilastoa tämänikäisillä ei tehdä, Meriläinen toteaa.

Turnauksessa pelannut ikäluokka on FC PaKassa nuorin, joka osallistuu sarjatoimintaan.

Seuran järjestämissä harjoituksissa voi käydä myös ilman pelaamista kilpaa joukkueessa.