Tan­koak­ro­ba­tia-ryh­män näytös oli ylei­sö­me­nes­tys – "Pu­he­lin on pii­pan­nut kii­tok­sia"

Kuusamo-opiston tankoakrobatia-ryhmät vetivät kevätnäytöksellään katsomot täyteen. Näytöksessä esiintyi nelisenkymmentä tankotanssia harrastavaa lasta ja nuorta. Laji on saavuttanut suuren suosion paikkakunnalla. Ensi syksynä tavoitteena on järjestää nykyistä enemmän ryhmiä. Tankotanssijoita ohjaavat Jenna Ronkainen ja Tiina Niskasaari. Laji kehittää monipuolisesti koko kehon lihaksia ja koordinaatiota.

Tankotanssijoiden kevänäytöksen teemana oli satumetsä. Ohjaajina toimivat Tiina Niskasaari (oik.) ja Jenna Ronkainen. Sofia Kurtti on innokas tankoakrobatian harrastaja. Jenna Ronkaisen ja Jarkko Laiholan esitys kulki teemalla Päivänsäde ja menninkäinen.
Tankotanssijoiden kevänäytöksen teemana oli satumetsä. Ohjaajina toimivat Tiina Niskasaari (oik.) ja Jenna Ronkainen.
Tankotanssijoiden kevänäytöksen teemana oli satumetsä. Ohjaajina toimivat Tiina Niskasaari (oik.) ja Jenna Ronkainen.

Kuusamo-opiston tankoakrobatiaryhmien viimeviikkoinen kevätnäytös oli yleisömenestys. Satumetsä-teemainen show houkutteli katsojia jopa kahden näytöksen verran, kertoo ohjaaja Jenna Ronkainen.

– Näytökset sujuivat upeasti ja puhelin on piipannut kiitoksia katsojilta ja pienten esiintyjien vanhemmilta.

Kuusamo-opiston tankoakrobatiaryhmissä on talven mittaan harrastanut nelisenkymmentä eri-ikäistä lasta viidessä eri ryhmässä. Jenna Ronkaisen lisäksi ohjaajana toimii Tiina Niskasaari.

– Ryhmät ovat tosi suosittuja, eivätkä kaikki lapset valitettavasti ole mahtuneet mukaan. Ensi syksynä tavoitteena on, että saataisiin muutama ryhmä lisää, jotta kaikki innokkaat harrastajat pääsisivät tutustumaan lajiin, Ronkainen kertoo.

Esiintyminen yleisön edessä on aina jännittävä tilanne.

– Porukalla oltiin kaikki lavalla ja jokainen sai käydä esittämässä oman bravuurinsa ja tähtihetkensä. Se on upea kokemus lapselle, nostaa itsetuntoa ja tuo oman lisänsä harrastukseen.

Juontajana näytöksessä toimi opiston teatterikurssilainen Jaro Laihola. Näytöksen valo- ja äänitekniikasta vastasi Otto Tuloisela.

– Oton valoshow, musiikit ja taustakuvat loivat upean kokonaisuuden. Esiintyjillä tuli olo, että ovat mukana näytelmässä, Ronkainen kiittää.