Mainos

Täy­del­li­nen ke­sä­lo­ma on­nis­tuu myös ko­ti­pi­hal­la

Varsinkaan lapsia tuskin houkuttaa tuntikaupalla ruuhkissa istuminen. Kesäloma kotipihalla säästää hermojen lisäksi rahaa.

-

Maailman nykytilanne ei varsinaisesti houkuta lähtemään myöskään ulkomaille. Onneksi täydellisen kesäloman voi viettää Suomessakin. Puhdasta ja kaunista luontoa löytyy kaupunkienkin lähettyviltä, eikä uimarantaakaan tarvitse usein kaukaa etsiä. Useille mökki on se paikka, johon vetäydytään nauttimaan kiireettömistä päivistä perheen kanssa.

Ja voihan kesäloman viettää ihan vaikka kotipihalla. Lapsia tuskin ainakaan kiinnostaa pitkät automatkat, ja huvipuiston jonoissa pönöttäminen kesähelteillä kuulostaa vanhempien korvaan vihon viimeiseltä ajatukselta. Onneksi kotipihan voi muuttaa kesälomaparatiisiksi jopa murto-osalla matkakassan rahoista.

Trampoliini on lasten ja nuorten suosikki vuodesta toiseen

Trampoliinit tarjoavat lapsille hauskuutta koko kesäksi, mutta laadukas iso trampoliini mahdollistaa trampoliinitreenin aikuisillekkin. Nasan tutkimuksen mukaan trampoliinilla tehty treeni on jopa 70 prosenttia tehokkaampaa liikuntaa kuin hölkkääminen. Pienemmille pihoille pieni trampoliini on tietenkin luonnollinen valinta.

Aikuiset voivat huoletta keskittyä omiin askareihin ja rentoutumiseen, sillä trampoliinit ovat turvallinen leikkipaikka lapsille. Useat nykymallit sisältävät tukevan suojaverkon. Trampoliinin suojaverkko takaa, ettei vauhdikkaammatkaan lapset putoa kyydistä.

Koko perheelle soveltuva trampoliini irtoaa kotipihalle jopa alle 200 eurolla, ja tuottaa iloa koko perheelle vuosiksi.

Hikisten hyppyhommien jälkeen voi vaikka pujahtaa uima-altaaseen, jonka saa myös reilusti alle 100 eurolla. Jos kotipihalla on trampoliini ja uima-allas, lapsilla ei takuulla ole kiire pois kotoa.

Grilli kuuluu suomalaiseen kesään

Ei siitä mihinkään pääse, suomalainen on kova grillaamaan. Päivän aktiviteettien jälkeen kelpaakin vähän rauhoittua, ja nauttia kotipihalla illallista perheen kanssa.

Grillissä on mahdollista valmistaa kaikille herkullinen ateria, eikä ritilällä ei tarvitse tiristä edes lihaa. Myös kalat ja kasvikset valmistuu grillissä helposti. Kaasugrilli löytyy nykyään lähes jokaiselta pihalta ja mökiltä.

Kaasugrillillä ruoanvalmistus on myös vaivatonta, eikä hiilien ja sytytysnesteiden kanssa tarvitse kikkailla. Kaasugrilli lähtee päälle nappia painamalla. Kaasugrilli sivukeittimellä mahdollistaa myös esimerkiksi perunoiden keittämisen grillauksen yhteydessä. Kaasugrillin saa monessa eri koossa, joten kaikille ruokakunnilla löytyy varmasti sopivan kokoinen.