Teemu Pukki kutsuu kuu­sa­mo­lai­set fu­tis­fa­nit ki­soi­hin – saako Puk­ki­kin Messin lailla oman ni­mik­ko­po­ron?

Kuusamossa jalkapalloillaan arktisissa olosuhteissa. Juha Kujala luomassa kenttää auki keväällä 2015.
Kuusamossa jalkapalloillaan arktisissa olosuhteissa. Juha Kujala luomassa kenttää auki keväällä 2015.
Kuva: Mikko Halvari

Kuusamolaiset Juha ja Olli Kujala tapasivat viikonloppuna maajoukkuejalkapalloilija Teemu Pukin, joka pelaa Englannin Valioliigaa Norwich City FC:ssä.

– Reissussa tapaa mielenkiintoisia tyyppejä. Huomenna futista taas livenä Everton - Norwich. Teme lupasi tehä ainakin yhen häkin. Em-kisat ens kesänä ja Suomi mukana karkeloissa, Kujala kirjoitti Facebookissa perjantaina.

Kujalat saivat Pukin seurakseen videolle, jossa huippuhyökkääjä toivottaa kuusamolaiset futisfanit tervetulleeksi ensi kesän EM-kisoihin.

Katso video alta.

Kujalat lensivät Manchesteriin katsomaan Everton-Norwich -peliä ja päätyivät tapaamaan Pukin, kun Kuusamossakin jalkapallojunioreita tsempannut Markus Halsti järjesti tapaamiseen.

– Tunnen Suomen maajoukkuepelureita, heidän kontaktiensa kautta Pukki oli yhteydessä ja toivotti tervetulleeksi hotellille, missä joukkue majoittui. Saatiin hetki jutella niitä näitä.

FC PaKan puheenjohtajana aiemmin toimineen Kujalan mukaan he puhuivat –yllätys yllätys – pääasiassa jalkapallosta, mutta myös poroista.

– Pukki sanoi käyneensä kerran Kuusamossa ja tykänneensä paikkakunnasta. Hän oli rento kaveri, kun kaikkien kiireiden ja maajoukkuepelien välillä tuntemattomille uhrasi aikaa. Erittäin rentoa jutustelua, toivotettiin hänet tervetulleeksi Kuusamoon.

Kujala toivotti suomalaisen tähtifutarin tietysti vierailemaan porotilallaan. Kaksi vuotta sitten tilalla kävi toinen huippujalkapalloilija: Leo Messi. Yksi Kujalan poroista on nyt Messin nimikkoporo ja nimeltäänkin Messi.

Saako myös Pukki oman nimikkoporonsa?

– Tarkoitus olisi Pukillekin luovuttaa oma poro, Kujala kertoo.

Olli Kujala ja Juha Kujala tapasivat Teemu Pukin Englanissa.
Olli Kujala ja Juha Kujala tapasivat Teemu Pukin Englanissa.
Kuva: Juha Kujalan kotialbumi

Suomen tämän hetken kuumimman jalkapalloilijan, Suomen EM-kisoihin johdattaneen Pukin tapaaminen oli Kujaloille mieleenpainuva hetki.

– Varsinkin pojalle tämä oli mieluisa yllätys, hän ei tiennyt siitä etukäteen. Hän oli ihan pähkinöissä. Nämä on niitä pieniä hetkiä tässä arjessa, joita on kiva muistella jälkeenpäin.

Kujalat suunittelevat nyt tuttaviensa kanssa matkaa ensi kesän EM-kisoihin.

– On se niin harvinaista herkkua. Ainutkertaista. Toivottavasti jatkuis tavallisempana tästä eteenpäin, Juha Kujala sanoo.