Te­hot­to­muus vai­va­si, PaKa taipui kär­ki­mit­te­lös­sä

KuKin maalivahti Joona Malinen pelasi hyvän ottelun. PaKan Ville Tiainen onnistui kertaalleen Malisen yllättämään.
KuKin maalivahti Joona Malinen pelasi hyvän ottelun. PaKan Ville Tiainen onnistui kertaalleen Malisen yllättämään.
Kuva: Janne Kaikkonen

Kuusamon jäähallissa kiekkovuosi 2020 potkaistiin Pallo-Karhujen edustuskiekkoilijoiden osalta käyntiin III-divisioonan pohjoislohkon kärkikamppailulla. Vieraaksi saapunut Kuhmon KIva HT osoitti, ettei turhaan ole sarjan kärkipaikalla. PaKan yritteliäisyys ei tuonut palkintoa vaan joukkue taipui maalein 2-4 ( 0-1, 2-1, 0-2 ).

Pallo-Karhuja vaivasi lauantai-illan kamppailussa tehottomuus. Joukkue pääsi esimerkiksi kolmeen kertaan ylittämään maalintekoa ylivoimalla viidellä kolmea vastaan. KuKi HT:n maalivahti Joona Malinen piti vierailijoita pystyssä ja oli yksi vastustajan voiton avaintekijöistä.

– Pitää vaan tehdä vielä vähän paremmin, Pallo-Karhujen valmentaja Tero Tarvainen tuumaa

Tunnelmaa PaKan vaihtopenkillä.
Tunnelmaa PaKan vaihtopenkillä.
Kuva: Janne Kaikkonen

Ottelun avausmaalin iski KuKin Timo Vornanen, kun avauserää oli pelaamatta tasan kaksi minuuttia. Toisessa erässä PaKa sai ylivoimalla verkot tötterölle, kun Ville Tiaisen laukaus painui ohi Malisen. Lari-Pekka Ollila ja Jouni Hakala säestivät syöttöpistein. Ollila pääsi polkemaan maalintekoon, kun toista erää oli pelaamatta vajaa viisiminuuttia. Syöttöpisteen antoivat Ville Murtovaara ja maalivahti Joni Korpela. PaKan ehti nauttia johtoasemasta reilun minuutin, kunnes KuKin Perttu-Pekka Piirainen tasoitti.

Kolmanessa erässä KuKin Juha-Matti Heikkinen pääsi viimeistelemään ottelun voittomaalin Piiraisen esityöstä ajassa 45:43. Viimeisen osuman Heikkinen niittasi tyhiin 12 sekuntia ennen loppuvihellystä.

– Pelillisesti pelattiin varmasti kauden ehjin peli. Todennäköisesti tämä varmisti sen, että KuKi tulee voittamaan runkosarjan. Me tapellaan siitä kakkospaikasta, Tarvainen pohtii.

Kuhmon Kiva juhlii ottelun avausmaalia.
Kuhmon Kiva juhlii ottelun avausmaalia.
Kuva: Janne Kaikkonen

III-divisioonan pohjoislohkon kärjessä oleva KuKI HT on kerännyt 12 ottelusta 33 pistettä. PaKalla, joka on pelannut ottelun enemmän, on pisteitä kasassa 30.

PaKa - Kuki HT 2-4 ( 0-1, 2-1, 0-2 )

PaKa: Ollila 1+1, Tiainen 1+0, Hakala 0+1, Murtovaara 0+1, Korpela 0+1.

Kuki HT: J-M Heikkinen 2+0, Piirainen 1+1, Leinonen 0+2. Komulainen 0+2, Vornanen 1+0. Lukkari 0+1.

Maalivahdit: Korpela PaKa 25 torjuntaa, Malinen KuKi HT 41 torjuntaa.

Yleisöä: 325

Muuta:

loukkaantumisesta toipuva, Mikkelin Jukureiden B-nuorissa kiekkoileva Valtteri Haataja pelasi kasvattajaseuransa paidassa ja on PaKan mukana myös kahdessa seuraavassa ottelussa.