Juuri nyt: Ruka on vuoden Bike Park – näin ta­pah­tui pyö­räi­ly­puis­ton nousu hau­ku­tus­ta voit­ta­jak­si

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Tehy: Kuu­sa­mos­sa työs­ken­nel­lyt Vuokko Rivinen va­lit­tiin vuoden lä­hi­hoi­ta­jak­si – pelasti työ­to­ve­rin­sa tu­keh­tu­mis­kuo­le­mal­ta

Kuusamolaisille tuttu Vuokko Rivinen valittiin vuoden lähihoitajaksi
Kuusamolaisille tuttu Vuokko Rivinen valittiin vuoden lähihoitajaksi
Kuva: Tehy

– Innostus sairaalamaailmaan on ollut olemassa jo pikkutytöstä lähtien. Aloitin työurani terveyskeskusavustajana Kuusamon terveyskeskuksessa vuonna 1980, kertoo Rivinen Tehyn tiedotteessa.

Hän aloitti lähihoitajan opinnot vuonna 2010. Valmistuttuaan hän työskenteli muutaman vuoden dementiayksikössä. Tämän jälkeen hän siirtyi Oulun yliopistollisessa keskussairaalaan infektio-osastolle ja myöhemmin sisätautien osastolle 40.

Ammattiliiton haastattelussa Rivinen kertoo tapahtumista, jotka johtivat työtoverin hengen pelastamiseen.

– Viime vuoden huhtikuussa olin poistumassa työpaikaltani. Laskeuduin portaita pitkin alempiin kerroksiin. Näin kollegan, joka piti toisella kädellään kiinni rintalastastaan. Tiedustelin, että ahdistaako häntä ja tarvitseeko hän spiraa.

Nainen otti taskustaan sisupastilliaskin ja osoitti sitä.

Tajusin heti, että hän on tukehtumassa ja otin hänestä kiinni Heimlichin otteella

– Tajusin heti, että hän on tukehtumassa ja otin hänestä kiinni Heimlichin otteella. Nainen sai vedettyä henkeä ja väri palautui hänen kasvoilleen. Vasta myöhemmin tajusin, että olin pelastanut ihmishengen.