Te­ke­mi­sen mei­nin­kiä – Pölkky Kuu­sa­mon uusi pää­val­men­ta­ja vai­kut­taa tyy­ty­väi­sel­tä tu­le­vaan jouk­kuee­seen­sa, kausi alkaa syys­kuus­sa

Pölkky Kuusamon uusi päävalmentaja Timo Tolvanen ei ole vielä asettunut Koillismaalle. Tolvanen kertoi torstaina puhelimessa, että tulee näillä näkymin käymään Kuusamossa heinäkuun loppupuolella ja asettuu paikkakunnalle varsinaisesti elokuun alussa.

– Silloin heinäkuun viimeisellä viikolla on naisten maajoukkue leirillä Kuusamossa ja todennäköisesti tulen silloin käymään siellä, Tolvanen kertoo.

Pölkky Kuusamon pelaajiin Tolvanen on ollut kesän mittaan yhteydessä sitä myöten, kun sopimuksia on saatu allekirjoitettua. Pelaajat ovat harjoitelleet omilla tahoillaan ja saapuvat Kuusamoon elokuun aikana.

– Pelaajat tulevat erilaisista lähtökohdista. Osa on ollut kesällä maajoukkueen matkassa. Pelaajat tulevat Kuusamoon elokuussa. Ulkomaalaisia tulee siinä elokuun aikana, Tolvanen toteaa.

Kaiken kaikkiaan uusi päävalmentaja vaikuttaa varsin tyytyväiseltä tulevaan joukkueeseensa. Savo Volleyn miestenliigajoukkueen apuvalmentajana viime kaudella toiminut Tolvanen sanoi kiinnostuneensa heti, kun Pölkky Kuusamon manageri Harri Määttä otti yhteyttä.

– Kuusamossa vaikuttaa olevan hyvä tekemisen meininki.

Pölkky Kuusamon joukkueella ei kovin paljon jää varsinaista yhdessäoloaikaa ennen kuin kausi pärähtää käyntiin. Liiga on alkamassa jo syyskuun lopulla. Tolvanen kertoo, että Kuusamossa on tarkoitus pelata harjoitusturnaus syyskuun alkupuolella.

Kahtena edellissyksynä Pölkky Kuusamo on käynyt kauden alla leireilemässä Puolassa. Tolvasen mukaan ulkomaan leiri on mahdollinen tänäkin syksynä.

– Sitä kartoitetaan nyt. Todennäköisesti joku leiri tullaan pitämään.

Pitkällä pelaajaurallaan useita SM-mitaleita voittaneelle Tolvaselle Kuusamosta on entuudestaan tullut tutuksi lähinnä Ruka. Mies kuitenkin muistaa pelanneensakin joskus paikkakunnalla.

– Maajoukkueen kanssa pelattiin joskus Tunisiaa vastaan siellä.

Suomi ja Tunisia ovat kohdanneet lentopallomaaottelussa Kuusamossa heinäkuussa 2002. Suomi voitti ottelun 3-1.

Fakta

Pölkky Kuusamon ottelut Mestaruusliigan runkosarjassa 2019-20

Ke 25.9. Pölkky Kuusamo - WoVo

Ma 30.9. Pölkky Kuusamo - Hämeenlinna

Ke 2.10. Puijo Wolley - Pölkky Kuusamo

Pe 11.10. Liigaploki Pihtipudas - Pölkky Kuusamo

Su 13.10. Pölkky Kuusamo - LP Viesti

Pe 18.10. LP-Vampula - Pölkky Kuusamo

La 19.10. OrPo - Pölkky Kuusamo

La 26.10. Pölkky Kuusamo - OrPo

La 9.11. LP Kangasala - Pölkky Kuusamo

Su 10.11. Hämeenlinna - Pölkky Kuusamo

Ma 25.11. WoVo - Pölkky Kuusamo

Pe 29.11. Pölkky Kuusamo - NJ

Ma 9.12. Pölkky Kuusamo - LP-Vampula

Su 15.12. NJ - Pölkky Kuusamo

La 21.12. LP Viesti - Pölkky Kuusamo

Su 22.12. LP-Vampula Pölkky Kuusamo

Pe 3.1.2020 Pölkky Kuusamo - Liigaploki Pihtipudas

Su 5.1.2020 Pölkky Kuusamo LP Kangasala

La 11.1.2020 Pölkky Kuusamo - Puijo Wolley

La 25.1.2020 Pölkky Kuusamo - OrPo

La 1.2.2020 Pölkky Kuusamo - Liigaploki Pihtipudas

Su 9.2.2020 NJ - Pölkky Kuusamo

La 15.2.2020 LP Viesti - Pölkky Kuusamo

Su 16.2.2020 Hämeenlinna - Pölkky Kuusamo

La 22.2.2020 Pölkky Kuusamo - Kuortaneen Urheiluopisto

Ke 26.2.2020 Pölkky Kuusamo - WoVo

La 29.2.2020 Pölkky Kuusamo LP Kangasala

La 7.3.2020 Puijo Wolley - Pölkky Kuusamo

Mestaruusliiga alkaa 25. syyskuuta

Lentopallon naisten Mestaruusliigan kausi 2019-2020 on alkamassa syyskuun loppupuolella. Lentopalloliiton tulospalvelusta löytyvän otteluohjelman mukaan runkosarja käynnistyy kahdella ottelulla keskiviikkona 25. syyskuuta. Viime kaudella Mestaruusliigassa pronssia saavuttanut Pölkky Kuusamo saa tuolloin kotisalissaan vieraakseen Pölkky Kuusamoa aiemmin valmentaneen Tuomas Alatalon luotsaaman WoVo Rovaniemen. Samaisena iltana kohtaavat myös LP Kangasala ja LP-Vampula ensiksi mainitun kotisalissa Pitkäjärven koululla Kangasalla.

Pölkky Kuusamon kauden alku näyttää melko räväkältä, sillä jo ensimmäisen viikon ajalle on otteluohjelmaan merkitty peräti kolme ottelua. Maanantaina 30.syyskuuta on Kuusamoon tulossa vierailulle Hämeenlinna. Keskiviikkona 2.lokakuuta Pölkky Kuusamo matkustaa taas Kuopioon liiganousija Puijo Wolleyn vieraaksi.

Runkosarjan otteluohjelmassa Pölkky Kuusamolla on kaikkiaan 28 ottelua. Varsinaisten liigajoukkueiden lisäksi tulevalla kaudella liigakentillä nähdään jälleen myös Kuortaneen Urheiluopiston joukkue, joka on tulossa vierailulle Kuusamoon ensi helmikuussa.

Mestaruusliigan runkosarja päättyy Pölkky Kuusamon osalta lauantaina 7. maaliskuuta 2020 Puijo Wolleyn vieraana.

Kotimaan kamppailujen lisäksi Pölkky Kuusamo nähdään jälleen tulevalla kaudella myös Euroopan Challenge Cupissa. Suoraan 32 parhaan joukkoon Challenge Cupissa edenneen Pölkky Kuusamon avausvastustaja tulee olemaan LP-Vampulan ja sveitsiläisen Luganon välillä pelattavan ensimmäisen ottelukierroksen voittaja. Pölkky Kuusamon kohdalla Challenge Cup käynnistyy joulukuussa.