Mainos

Tie­sit­kö, että tänä vuonna voit saada uuden säh­kö­pyö­rän jopa 1000 euroa hal­vem­mal­la?

Tämän vuoden aikana kannattaa hankkiutua vanhasta autonrähjästä eroon, sillä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin suosittu romutuskampanja on jälleen käynnissä. Romuttamalla vanhan autonsa ja hankkimalla uuden sähköpyörän tilalle vuoden 2021 loppuun mennessä voi saada jopa 1000 euron alennuksen sähköpyörän hankintahinnasta.

-

Laadukkaan sähköavusteisen polkupyörän eli sähköpyörän voi saada jo alle 2000 eurolla, joten vanhan auton romutuksesta saatavan palkkion ansiosta sähköpyörän hinnasta tippuisi puolet pois. Hankintahintansa lisäksi sähköpyörä on autoa edullisempi menopeli, sillä sitä ei tarvitse tankata kalliilla polttoaineella, siihen ei tarvitse tyyriitä vakuutuksia eikä sen parkkeeraus vaadi pysäköintimaksuja tai omaa parkkiruutua. Sähköpyörällä vältät myös pahimmat aamu- ja iltapäiväruuhkat.

Romutuspalkkion tukikausi on voimassa 1.12.2020–31.12.2021 ja rahaa siihen on varattu 8 miljoonaa euroa. Kampanja päättyy aikaisemmin, jos varat loppuvat kesken tukikauden, joten asian kanssa ei kannata jäädä liian pitkäksi aikaa jahkailemaan!

Laadukkaassa sähköpyörässä sähköavustuksen kantama on jopa 125 kilometriä, joten sillä pyöräilee helposti keskimääräisen työmatkan mennen tullen. Irrotettavan akun voi lisäksi viedä mukanaan työpaikalle työpäivän ajaksi latautumaan. Sähköpyörä soveltuu myös talvikeleihin, eli sillä voi kulkea työmatkat vuoden ympäri. Sähköpyöristä on tarjolla erilaisia malleja, kuten sähkökaupunkipyöriä, sähköhybridipyöriä sekä sähkömaastopyöriä. Sähköpyörää valitessa kannattaa tutustua huolellisesti pyörän ominaisuuksiin ja pohtia, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeimpiä.

Sähköavusteisen polkupyörän maksimiteho Suomessa on 250W ja avustettu maksiminopeus 25 km/h. Sähköavusteinen polkupyörä ei saa toimia pelkästään sähkömoottorilla, vaan moottori avustaa ainoastaan poljettaessa.

Sähköpyörään vaihdettaessa vanhan ja käytössä olevan auton romutuspalkkion voi hakea Traficomilta. Maksimipalkkion voi saada, mikäli romutuspalkkion ehdot täyttyvät ja sähköpyörän hinta on yli 1000 euroa. Romutuspalkkiota voi käyttää kuinka arvokkaaseen sähköpyörään tahansa ja pyörä voi olla myös harrastuskäyttöön sopiva.

Miten romutuspalkkio haetaan?

Romutuspalkkion hakeminen sähköpyörää varten on hyvin yksinkertaista:

1. Vie romutuspalkkion ehdot täyttävä autosi romutettavaksi viralliseen vastaanottopisteeseen. Romuttaminen on maksutonta.

2. Osta mieleisesi sähköpyörä esimerkiksi Kuntokaupalta ja ota talteen kuitti, josta selviää merkki, malli, hinta ja hankintapäivä.

3. Hae romutuspalkkiota Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisessä asioinnissa.

4. Hakemus käsitellään ja hyväksytyn hakemuksen jälkeen rahat tulevat tilille.

Huomioi, että sekä auton romuttaminen että sähköpyörän ostaminen on tapahduttava 1.12.2020 - 31.12.2021 välillä. Romutustodistuksen ja ostokuitin päiväys on siis oltava tällä aikavälillä. Lisätietoja romutuspalkkiosta saat Traficomin sivuilta.

Tilaa Kuntokaupalta laadukas sähköpyörä ja hyödynnä 1000 euron romutuspalkkio!