Toi­min­taa lap­si­per­heil­le – MLL:n Per­he­Pe­sän toi­min­ta käyn­nis­tyy uuteen syksyyn

Mannerheimin Lastensuojeluliiton PerhePesän toiminta käynnistyy Kuusamossa uuteen syksyyn.

Jo tutuiksi tulleiden toimintojen lisäksi alkamassa on myös uusia ryhmiä ja yhteistyökuvioita alueen muiden toimijoiden kanssa.

PerhePesän tavoitteena on tukea alueen lapsiperheitä heidän arjessaan, olla läsnä ja tavoitettavissa matalalla kynnyksellä.

Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan perheiden tarpeiden ja toiveiden pohjalta.

Avoin kohtaamispaikkatoiminta ja erilaiset vertaisryhmät ovat pääasiassa vapaaehtoisten järjestämää ja ohjaamaa, kaikille avointa toimintaa.

Avoin PerhePesä on jo monille tutuksi tullut viikoittainen kohtaamispaikka, missä arjen eri teemoja käsitellään pitkälti toiminnallisen tekemisen ja rennon yhdessäolon kautta. Tiistaisin kokoontuva avoin kerho toivottaa tervetulleiksi kaikki vanhemmat joko lapsen kanssa tai ilman, oman aikataulunsa puitteissa.

Käylässä perhekerho käynnistyy alustavasti lokakuussa.

Lapsi- ja perhetoiminnan ohjaaja, toimintaterapeutti Laura Nordman ohjaa ryhmiä, kuten tällä kaudella Kamalat Äidit -vertaistukiryhmää, Erityislasten pienryhmää sekä Haikarakahvilaa yhteistyössä eri tahojen kanssa.

– Viime talvena tehdyn kyselyn pohjalta kävi ilmi tarve erityislasten harrastustoiminnalle, joten keväällä alkanut pienryhmän pilotointi saa todennäköisesti jatkoa myös syksyn aikana.

Kouluterveydenhoitajien ja neuvolan sekä kävijöiden palautteiden kautta puolestaan on ilmennyt tarve tuelle murrosikäisten lasten perheissä, sekä odotus- ja vauva-aikana elämäntilanteen muuttuessa suuresti.

– Näihin tarpeisiin pyrimme vastaamaan.

Lapsi- ja perhetoiminnan ohjaajalle voi varata myös henkilö- tai perhekohtaisia aikoja, jos esimerkiksi jokin oman perheen arjessa mietityttää tai huolestuttaa, tarvitsee tietoa lapsiperheiden palveluista Kuusamossa tai on kiinnostunut tutustumaan PerhePesän tiloihin ja toimintaan.

Olennainen osa lapsi- ja perhetoiminnan ohjaajan työtä on perheiden ohjaus ja neuvonta, asiassa kuin asiassa.

– Ei ole liian pientä syytä ottaa yhteyttä.

Yhtenä työkaluna ohjaajalla on Lapset Puheeksi -keskustelut, jotta tämä mahdollisuus olisi tarjolla myös perheille, joiden lapset eivät ole varhaiskasvatuksen piirissä.

Olennainen osa lapsi- ja perhetoiminnan ohjaajan työtä on perheiden neuvonta.
Laura Nordman
Lapsi- ja perhetoiminnan ohjaaja

PerhePesän tilaa tarjotaan myös maksutta käyttöön tahoille, jotka järjestävät maksutonta toimintaa lapsiperheille. Myös perheiden omaehtoisten ryhmien ja tapaamisten käyttöön tiloja voi kysellä.

PerhePesän tilat ovat KSAK:n yhteydessä Airotiellä.

Ajankohtainen tieto toiminnasta löytyy MLL PerhePesä Kuusamon nettisivuilta sekä Facebook-sivulta.

Fakta

PerhePesän viikko-ohjelmaa

Kantovälinekahvila kokoontuu joka kuukauden viimeisenä maanantaina klo 10-12.

Avoin PerhePesä tiistaisin klo 9.30-12.30.

Kamalat Äidit -vertaistukiryhmä tiistaisin klo 17-18.30. Infotilaisuus 10.9. klo 17.

Nepsy-vanhempien ryhmä tiistaisin kerran kuussa klo 17.30-19.30.

Perhekerho Käylässä lokakuusta alkaen.

Imetystukiryhmä joka kuukauden 3. torstai.

Haikarakahvila marraskuusta alkaen.

Erityislasten pienryhmä marraskuusta alkaen.