Tul­va­huip­pu tulossa vasta ensi vii­kon­lo­pul­le – Luonnon oma näy­tel­mä Ou­lan­ka­joel­la ihas­tut­taa pie­ni­muo­toi­se­na­kin: "Minä en väsy ihas­te­le­maan tätä"

Aila Saari nauttii kosken kuohumisen kokemisesta.
-
Kuva: Kaisa Vänskä

Oulankajoki tulvii – tai ei vielä. Kuten moni muukin perinteisesti sujuvassa aikataulussa edennyt asia tänä keväänä, on Oulankajoen käytös ollut ennalta-arvaamatonta. Luonnon oma näytelmä ihastuttaa pienempimuotoisenakin:

– Minä en väsy ihastelemaan tätä, kun olen alunperin maakrapu eli Länsi-Suomesta sisämaan kasvatti, niin tämä tekee minuun aina vaikutuksen yhä uudelleen, että on niin paljon vettä ja se voima, millä se tulva liikkuu, toteaa lähes neljäkymmentä vuotta sitten Kuusamoon muuttanut Aila Saari.

Voisi luulla, että Oulankajoki tulvii -tapahtumaan lauantaina saapuneet joutuivat kokemaan kenties pienen pettymyksen kuullessaan, että varsinaista – toista – tulvahuippua ennustetaan vasta ensi viikonlopulle.

Paikalla olevaa yleisöä jututtaessa pettymystä ei kuitenkaan ole havaittavissa. Host-äitinsä Anna-Maria Pöyliön kanssa paikalle saapunut australialainen vaihto-oppilas Olivia Jogever on innoissaan:

– Olen ensimmäistä kertaa Kuusamossa. Tämä on kaikki niin uutta minulle! Luonto on niin erilainen täällä, Lappi ja Koillismaan alue ovat niin kauniita, Jogever hymyilee ja lisää:

– Olisi hanaa käydä täällä useammin, mutta Suomi on hyvin kaukana Australiasta. Suomen luonto on niin erilainen kuin mitä olen nähnyt Australiassa. Kaikki on niin hämmästyttävää!

Lue juttu kokonaisuudessaan Koillissanomien näköislehdestä.