Tun­nel­ma oli koh­dil­laan – Tai­val­kos­ken Yrit­tä­jien joulun avaus pi­det­tiin per­jan­tai­na

<p>Taivalkosken Yrittäjien teltalla tarjoiltiin ilmaisia makkaroita, mehua ja kahvia. Arja Sotka-Siira ja Kaija Karvonen makkaran paistossa.</p> <p>Kunnanjohtaja Kaisu Lehtinen-Nevalainen toivotti kuntalaisilleen rauhallista joulun odotusta.</p><p>                </p> <p>Martti Väyrynen ja Esko Koivula tulivat perinteitä noudattaen Taivalkosken joulun avaukseen.</p> Vilma ja Oliver Polo olivat ihmeissään torin tapahtumista. Kuusamo-opiston historiapäiville ja opiston 110 toimintavuotta kokoontui juhlimaan lähes täysi salillinen ihmisiä.
Taivalkosken Yrittäjien teltalla tarjoiltiin ilmaisia makkaroita, mehua ja kahvia. Arja Sotka-Siira ja Kaija Karvonen makkaran paistossa.
Taivalkosken Yrittäjien teltalla tarjoiltiin ilmaisia makkaroita, mehua ja kahvia. Arja Sotka-Siira ja Kaija Karvonen makkaran paistossa.

Sää oli mitä jouluisin, kun Taivalkosken joulunavausta vietettiin perjantaina illansuussa. Lyhyen ja ytimekkään avauspuheen piti kunnanjohtaja Kaisu Lehtinen-Nevalainen.

– Olen ollut nyt vuoden Taivalkoskella ja täytyy sanoa, että tuhansien tarinoiden pitäjä on osoittautunut sanojensa mittaiseksi. Olen kuitenkin todennut, että emme itsekään aina muista kehua omia hienouksiamme ja vahvuuksiamme, kuten puhdasta luontoa, yhteisöllisyyttä, toimeliaisuutta sekä hyviä palveluja, joita kunta ja yrittäjät tarjoavat.

Hän muistutti kuitenkin, että parannettavaakin Taivalkoskellakin toki löytyy.

Kehittämiskohdat pitää tiedostaa ja pyrkiä parantamaan tilannetta silloin, kun se on tarpeen.

”Onnistumisista pitää muistaa myös nauttia vaikkapa retkeilemällä luonnossa tai viettämällä aikaa läheisten ja ystävien kanssa.”
Kaisu Lehtinen-Nevalainen

Kunnanjohtaja

– Hyvästä työstä palkitaan. Siitä viimeisimpänä on, kun Taivalkoski palkittiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiteko 2019 -palkinnolla.

Kunnanjohtaja muistutti, että onnistumisista pitää muistaa myös nauttia vaikkapa retkeilemällä luonnonhelmassa tai viettämällä aikaa läheisten ja ystävien kanssa.

– Itselle joulu merkitsee rauhoittumisen aikaa ja uskon, että näin se monen muunkin kohdalla. Täällä torilla on nyt hieno tunnelma.

Niin toden totta olikin, kun hentoiset lumihiutaleet leijuivat hiljalleen maahan ja tuttujen joululaulujen sävelet kaikuivat hiljalleen taustalla.

Korvatunturin Jolupukkikin oli kiireiltään ehtinyt paikalle ja hän jututti lapsia kysellen heidän lahjatoiveistaan.

– Varsin maltillisia olivat Taivalkosken lasten toiveet, totesi Pukkikin.

Onneksi nykyajan joulupukki ei enää kovin ahkerasti kysele lapsilta, ovatko he olleet kilttejä lapsia.