Tun­nel­mat toi­veik­kaat, lin­nuis­ta paljon ha­vain­to­ja – met­sä­ka­na­lin­tu­jen met­säs­tys alkaa tänään

Metsäkanalintujen metsästyskausi alkaa tänään. Lintukannat voivat hyvin ja metsästäjien tunnelmat ovat toiveikkaat.

Tänään alkavaa metsäkanalintujen metsästyskautta on odotettu Koillismaalla kuumeisesti. Lintukannat voivat pääsääntöisesti hyvin. Lintuja on näkynyt teiden varsilla ja metsissä metsästäjien ilmoitusten mukaan runsaasti.

– Lintukannathan ovat nousseet edellisistä vuosista, Metsähallituksen metsästys- ja eräsuunnittelija Heikki Väyrynen kertoo.

Taivalkosken riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Hannu Pitkänen vahvistaa käsityksen omalta alueeltaan.

– Voin sanoa, että huomenna on aika paljon paikallisia että vierasmetsästäjiä metsissä. Yleinen tunnelma on toiveikas ja juttua kuulee, että lintukanta näyttää pitkästä aikaa kohtuu hyvältä, Pitkänen kertoo.

Metsästystä valvotaan Metsähallituksen Heikki Väyrysen mukaan erätarkastajien ja neljän kausivalvojan voimin Kainuu-Koillismaan alueella.

–Pyrimme saamaan riistanhoitoyhdistysten valvojien kanssa valvontaa maastoon. Henkilökunta katsoo, ettei vaaratilanteita tule ja että luvat ja asenteet ovat kunnossa, Väyrynen kertoo.

Yleisiä rikkeitä ovat Väyrysen mukaan ilman lupia metsästävät metsästäjät sekä puutteellisesti aseitansa kuljettavat.

Lisäksi autosta tai sen välittömästä läheisyydestä ampumista tapahtuu silloin tällöin.

– Pitäisi kävellä vähintään sata metriä autolta ennen laukausta. Välittömästi auton pysäyttämisen jälkeen pyydetyn linnun metsästäjä syyllistyy metsästysrikokseen.

Lue koko juttu 10.9. printistä ja näköislehdestä.