Tyt­tö­jen päätä ei mäessä huimaa

<p>Sara Leino laskee muovista ylämäkeä ja lähtölankkua pitämässä isä Mika Leino.</p> Ensin laskettiin vain pienen hyppyrin alamäestä. Oikealla kouluttaja ja ohjaaja Mika Määttä. 5-vuotias Jimi Määttä lupaa harjoitella ahkerasti, jotta hänestä tulisi joskus hyvä mäkihyppääjä. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.
Sara Leino laskee muovista ylämäkeä ja lähtölankkua pitämässä isä Mika Leino.
Sara Leino laskee muovista ylämäkeä ja lähtölankkua pitämässä isä Mika Leino.

Taivalkosken mäkimonttuun kokoontui tiistai-iltana parisenkymmentä nuorta tyttöä. Oli toki joukossa yksi 5-vuotias Jimi Määttäkin, joka ainoana miessukukunnan edustajana uskalsi mäkeen.

– Jostain syystä nyt ei mäkeen päässyt yhtään poikaa, mutta kyllä heitä nuorten hyppääjien joukosta löytyy, Taivalkosken oma mäkihyppyaktiivi Tapio Räisänen kertoo.

”Ei ole sattumaa, että 26 japanilaista mäkihyppääjää ja yhdistetyn mäen 14-20 -vuotiasta kilpailijaa tulevat nyt 26. kertaa peräkkäin Taivalkoskelle harjoittelemaan.”
Tapio Räisänen
Ohjausryhmän jäsen

Taivalkosken Kuohu ja Pudasjärven Urheilijat ovat saaneet yhdessä 12 000 euron apurahan opetusministeriöltä. Summa on jaettu niin, että 2/3-osaa menee Taivalkoskelle ja loput Pudasjärvelle.

– Hankkeen tarkoituksena on edistää alueellamme nuorten mäkihypyn harrastamista, kertoo kouluttaja ja ohjaaja Mika Määttä.

Mika Määtän poika Jimi Määttä on innokas nuori mies, jonka itsevarmuus ei ole huipussaan.

– En minä vielä kovin hyvä ole, mutta kun kovasti harjoittelen, niin hyppääminen siitä kyllä lähtee.

Räisänen on Mäkihyppy nousuun -hankkeen ohjausryhmässä. Hän ei väsy kehumasta Taivalkosken hyppyrimäkien hyviä olosuhteita.

– Tämä on yksi maailman parhaista mäkihypyn harjoittelupaikoista. Täällä on viisi eri kokoista mäkeä ja tuuliolosuhteet vakaat.

Räisänen asettaa harjoitteluolosuhteissa Taivalkosken heti Lahden ja Rovaniemen jälkeen seuraavalle sijalle.

– Ei ole sattumaa, että 26 japanilaista mäkihyppääjää ja yhdistetyn mäen 14-20 -vuotiasta kilpailijaa tulee nyt 26. kertaa peräkkäin Taivalkoskelle harjoittelemaan.

Räisänen kertoo, että ensi viikonloppuna pidetään Taivalkoskella mäkihypyn nappulaleiri Haukiputaan, Kuusamon, Pudasjärven, Rovaniemen ja Taivalkosken lapsille.