Unel­mis­sa olym­pia­ki­sat – Kuor­ta­neel­la kiek­koi­le­va kuu­sa­mo­lai­nen Kiia Kangas voitti hil­jat­tain A-tyt­tö­jen SM-kul­taa, seu­raa­vak­si täh­täi­mes­sä on alle 18-vuo­tiai­den maa­jouk­kue

Kuusamolainen Kiia Kangas opiskelee ja pelaa jääkiekkoa Kuortaneella. Ensimmäinen vuosi lukiota on kohta takana ja pelit ovat kulkeneet mukavasti Team Kuortaneen riveissä. Huhtikuun lopulla Lappeenrannassa pelatussa A-tyttöjen SM-turnauksessa Kangas pääsi juhlimaan joukkuetovereidensa kanssa Suomen mestaruutta. Team Kuortane voitti turnauksessa kaikki ottelut. Loppuottelussa kaatui Tampereen Ilves maalein 6-1.

– Se oli kyllä hieno kokemus, Kangas kertoo.

Kangas pelasi päättyneellä kaudella Team Kuortaneen riveissä myös naisten Liigaa. Team Kuortane pääsi Liigassa ylempään jatkosarjaan. Puolivälierissä kuopiolainen KalPa osoittautui Kuortanetta etevämmäksi otteluvoitoin 3-1 ja eteni jatkoon.

– Liigan taso oli oikeastaan sitä, mitä olin odottanutkin, puolustajana pelaava Kangas kertoo.

Kiia Kangas ehti joukkuekavereidensa kanssa seurata aiemmin keväällä myös Espoossa pelattuja naisten maailmanmestaruuskilpailuja. Lisämielenkiintoa turnaukseen toi sekin, kun Suomen joukkueessa pelasi yksi Kankaan joukkuekaveresta Kuortaneelta – Viivi Vainikka. Kuortaneen pelaajat kävivät myös kisoissa paikan päällä katsomassa puolivälieräottelun, jossa Suomi voitti Tśekin maalein 3-1.

– Sain naisten MM-kisoja seuraamalla hyviä vinkkejä pakkien pelaamisesta, Kangas toteaa.

Naisten MM-kisoissahan Suomi pääsi historiallisesti ensimmäistä kertaa loppuotteluun. Finaalissa Suomi ehti jo juhlia voittoa jatkoajalla, kunnes pitkällisen videotarkastuksen jälkeen Suomen voittomaali hylättiin. Myös Kangas oli harmitellut ottelun ratkaisua.

– Täytyy muistaa, että joukkue teki kuitenkin historiaa.

Kankaan omat maajoukkuekuviot ovat tällä hetkellä sillä mallilla, että kutsu on käynyt alle 18-vuotiaiden maajoukkueleirille.

– Leiri on nyt toukokuun lopulla Vierumäellä. Tavoite on päästä alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen ja sitä kautta MM-kisoihin.

Tulevaisuuden tavoitteena vuonna 2002 syntyneellä jääkiekkoilijalla siintää naisten maajoukkue.

– Olympialaiset on yksi tavoite. Täällä Kuortaneella ollessani tavoitteet ovat selkiytyneet. Täällä on sen verran hyvät puitteet.

Tulevaa kesää Kangas saapuu viettämään kotikonnuille Kuusamoon.

– Tulen Kuusamoon kesätöihin ja treenaamaan. Me saadaan kesäksi treeniohjelma. Lisäksi voi olla, että kesään mahtuu vielä pari maajoukkueleiriä.