Suurpetokeskus: Avi antaa lau­sun­ton­sa Kuu­sa­mon Suur­pe­to­kes­kuk­ses­ta maa­nan­tai­na

Tero Karjalaisen kolumni: Vain tie­tys­tä kul­mas­ta nähty kaa­to­paik­ka kuuluu Ou­lun­tien näh­tä­vyyk­siin

Luitko jo: Lii­to-ora­vaa varten Tai­val­kos­kel­la pys­ty­tet­tiin ai­tauk­sia, joihin kasvaa haapoja

Mainos: Tilaajille livenä Arctic Volley - Pölkky Kuusamo pe 23.9. klo 18.30 ja la 24.9. klo 15. Tilaa tästä.

Uusi hau­taus­lii­ke aloit­taa Po­siol­la – ”Saamme oppia en­ti­sel­tä hau­taus­alan yrit­tä­jäl­tä”

Yrittäjäpariskunta Tarja Salmijärvi ja Vesa Määttä avaavat hautausliikkeen kesäkuussa. Kotitiloissaan olevassa toimistossa omaisilla on mahdollisuus tutustua kukkalaitteisiin ja arkkujen malleihin tietokonenäytöltä.
Yrittäjäpariskunta Tarja Salmijärvi ja Vesa Määttä avaavat hautausliikkeen kesäkuussa. Kotitiloissaan olevassa toimistossa omaisilla on mahdollisuus tutustua kukkalaitteisiin ja arkkujen malleihin tietokonenäytöltä.
Kuva: Erkki Ahola

Yrittäjäpariskunta Tarja Salmijärvi ja Vesa Määttä avaavat Posion Hautauspalvelut -nimisen hautausyrityksen kesäkuussa Posiolle. Tilat tulevat heidän omakotitalonsa yhteyteen Aholantielle. Rakennuksessa on aikaisemmin toiminut Posion yksityinen mielenterveyskuntoutujien palvelukoti Kirsikka.

– Tälle alalle ei ole tarjolla koulutusta, vaan alalle kouluttaudutaan työn ja sen tuoman kokemuksen kautta. Eläkkeellä oleva entinen hautausalan yrittäjä Osmo Väinämö on lupautunut antamaan meille oppia ja hän tulee aluksi olemaan meidän mukana, Vesa Määttä kertoo.

– Paljon on pieniä asioita, jotka pitää huomioida, että kaikki menee kerralla oikein.

Idea hautauspalveluyrityksen perustamisesta Salmijärvellä ja Määtällä oli mielessä jo 3-4 vuotta sitten, jolloin Posiolla alalla toimineista kahdesta yrityksestä toinen lopetti. Asia ei tuolloin vielä heillä kuitenkaan edennyt.

– Tänä talvena aloimme asiaa pohtimaan uudelleen.

– Haluamme asua Posiolla, ja toivomme, että palvelut täällä säilyisivät vähintään nykyisellään, Määttä ja Salmijärvi sanovat.

Ainakaan toistaiseksi yrittäjät eivät ole avaamassa kukkakauppaa. Kukat ja kukkalaitteet he hankkivat alihankintana kuusamolaiselta Kitkan Ruusu -nimiseltä yritykseltä.

– Kukat ja kukkalaitteet joko itse haemme Kuusamosta, tai sitten ne toimitetaan Posiolle.

– Hautajaisten lisäksi välitämme kukkia myös vaikkapa ristiäisiin ja häihin.

– Arkut hankimme kotimaisilta valmistajilta. Tällä hetkellä arkkuja Suomessa valmistetaan Punkalaitumella ja Joensuussa, yrittäjät kertovat

”Haluamme asua Posiolla, ja toivomme, että palvelut täällä säilyisivät vähintään nykyisellään.