Vaimon mukana Lii­ka­sen­vaa­ral­le - Näin saatiin tie taas ajo­kun­toon

-

Perusstadilaisen Timo Auvisen tie Kuusamoon kulki vaimon kautta, joka on Kuusamon Liikasenvaaralta kotoisin.

– Helsingissähän me aikoinaan tavattiin, mutta hyvin pian tuli Liikasenvaara tutuksi, koska vaimon suku asui siellä.

Timo Auvisella oli tärkeä rooli Liikasenvaaran tien kunnostusprojektissa. Hän on pitkän linjan poliitikko Vantaan kunnallispolitiikassa ja kyllästyi vieraiden iänikuisiin valituksiin Käylän huonoista teistä.

– Ei me voida Kiutakönkäälle tulla, joka muuten olisi kiva nähdä.

Auvinen korostaa, että Kiutaköngäs on tärkeä matkailukohde, joka tuo Kuusamoon paljon matkailijoita.

– Siksi on nyt hyvä, että tie saatiin kuntoon.

“Täällä kokee aidon luonnon rauhan. Vantaalla ei kuule edes linnun laulua.”
Timo Auvinen Kesäasukas

Vantaalainen perhe viihtyy Kuusamossa toukokuun alusta syyskuun loppuun. Enää he eivät kalastele, mutta Timon vaimon veli hoitaa heille kalat läheisestä järvestä.

– Täällä kokee aidon luonnon rauhan. Vantaalla ei kuule edes linnun laulua.

Auvinen kuuli edellisen hallituksen alkumetreillä ”jostain tiemäärärahoista”, joita on haettavissa. Siitä poliitikko tuumasta toimeen.

–  Yhdessä Kuusamon kunnan isien ja keskustan silloisen kansanedustaja Ulla Parviaisen kanssa lähdimme asiaa hoitamaan ja niinpä uusi tie saatiin tänä syksynä juhlallisesti avattua. Kyllä nyt kelpaa.

Tämän jutun päähenkilö ei halua ottaa tieasiasta kunniaa itselleen, vaan kertoo tapahtumien edenneen yhteistyössä ja korostaa myös silloisen liikenneministeri Anne Bernerin osuutta hankkeen onnistumiseen.

Timo Auvinen on vaikuttanut Vantaan kunnallispolitiikkaan jo parin vuosikymmenen ajan. Hän korostaa, että on sitoutumaton, mutta on uransa aikana ehtinyt olla myös kuusamolaisen Pauli Saapungin erityisavustajana. Kaikki luottamustoimistaan saadut rahat Auvinen on antanut hyväntekeväisyydelle.

Sukupolvien kokemukset Kuusamosta jatkuvat. Auvisen poika Kimmo Auvinen opiskelee Helsingissä kätilöksi ja Oulun yliopistossa terveystieteitä. Työpaikka pojalla on tällä hetkellä Kuusamossa Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella ensihoitajana. Tyttärensä kanssa poika on tuttu näky Liikasenvaarassa.