Mainos

Va­lo­kui­tu on elin­ikäi­nen si­joi­tus – Kairan Kuitu ra­ken­taa va­lo­kui­tu­liit­ty­miä Pu­das­jär­ven ja Tai­val­kos­ken alueel­la

Laajakaistayhteys on yhtä tärkeä perustoiminto kuin lämmitys, sähkö ja vesijohtoverkosto. Sen avulla voi olla yhteydessä ympäröivään maailmaan ja käyttää monipuolistuvia sähköisiä palveluita.

Valokuidun käsittely on tarkkaa työtä. Kuitua hitsaamassa Kairan Kuitu Oy:n Juha Härkönen ja Tähtikuitu Sodankylä Oy:n Aarne Lampela. Kuva: Jussi Rantamo
Valokuidun käsittely on tarkkaa työtä. Kuitua hitsaamassa Kairan Kuitu Oy:n Juha Härkönen ja Tähtikuitu Sodankylä Oy:n Aarne Lampela. Kuva: Jussi Rantamo

Moderni tietoliikenne ja uudet sähköiset palvelut edellyttävät suuria tiedonsiirtonopeuksia, joihin nykyisten kuparikaapelin kautta toimivien kiinteiden tai liikkuvien langattomien yhteyksien ominaisuudet eivät enää riitä. Valokuituyhteys tuo myös nykyaikaiset TV-palvelut kaikkien saataville.

Taivalkosken alueella ensimmäiset valokuituliittymät kytkettiin maailmanverkkoon syksyllä 2014. Kaikille asiakkaille tuotiin kotiin vähintään 100/100Mbps symmetrinen yhteys.

Marraskuussa 2019 Kairan Kuitu Oy tuplasi valokuituliittymien perusnopeuden 200/200 Mbps:iin. Nopeuden nostolla haluttiin vastata kehitykseen: ihmiset käyttävät arjessaan yhä enemmän ja enemmän tietoliikenneyhteyksiä, niin kiinteää kuin langatontakin verkkoa.

– Nopeudennoston yhteydessä huomattiin, että yhteyden kasvava nopeus haastaa asiakkaan laitteiden lisäksi käytössä olevan päätelaitteen langatonta verkkoa, kertoo Kairan Kuitu Oy:n toimitusjohtaja Marianne Mäntylehto.

Valokuitu ja kodin sisäinen wifi

Kairan Kuitu Oy:n valokuituliittymää käytetään päätelaitteella, josta yhteyden voi ottaa joko verkkojohdolla tai langattomasti. Langattoman verkon merkitys kasvaa vuosittain ja päätelaitetoimittajat pyrkivät vastaamaan tähän tuomalla markkinoille uusia ja entistä tehokkaampia, teknisesti edistyksellisempiä tuotteita.

– Esimerkiksi viisi vuotta vanha päätelaite on jo jäänyt teknisesti jälkeen langattoman verkon kantamassa ja se kannattaa ehdottomasti päivittää uudempaan laitteeseen. Uusia päätelaitteita löytyy jo nyt useampaa mallia Kairan Kuitu Oy:n toimistolta. Kannattaa olla siis yhteydessä, huikkaa Mäntylehto.

Pätkiikö antenni tv-lähetykset – tilaa valokuituliittymä ja IPTV

Valokuituliittymään kuuluu internetyhteyden lisäksi vakiona IPTV-palvelu, jonka kautta näkee lähes 20 TV-kanavaa, suurin osa HD-laatuisina. Tarkka kanavaluettelo löytyy osoitteesta www.kairankuitu.fi/maxivision-viihde/.

Kairan Kuitu Oy rakentaa vuosittain myös kymmeniä uusia liittymiä. Yhtiöllä on kattava runkoverkko Pudasjärven kaupungin, Syötteen, Taivalkosken kunnan kuin myös Suomussalmen Pyhäkylä/Korvua -alueilla.

– Tilaa oma valokuituliittymä kevään aikana, niin varmistat paikkasi kesän 2020 rakentamisohjelmassa.

Tutustu lisää osoitteessa: www.kairankuitu.fi